Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Μάρτιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΤΤρεις έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbesρεις έλληνες δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στη φετινή τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση που εμφανίζει περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη με 2,7 δισ. δολάρια και το Φίλιππο Νιάρχο με 2,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, «ο μεγιστάνας της ναυτιλίας Σπύρος Λάτσης ανέκαμψε, έπειτα από το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Οι μετοχές των εταιρειών του, EFG International, Lamda Development και ΕΛΠΕ σημείωσαν άνοδο το 2012. Ο ίδιος μεταβίβασε μετοχές της Eurobank αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων» αναφέρει το περιοδικό.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, δεύτερος στη διευθυντική ιεραρχία του πολυεθνικού κολοσσού Glencore, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στη λίστα. Η Glencore -εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών αξίας 61 δισ. δολαρίων – εισήλθε το 2012 στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και του Λονδίνου.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης έχει σπουδάσει οικονομικά στο London School of Economics, εργάζεται στην Glencore από το 1993 και είναι επικεφαλής των τμημάτων χαλκού και μολύβδου της επιχείρησης.

Η δημόσια εγγραφή της Glencore αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ενώ η ιδιοκτησιακή της δομή ήταν μέχρι πρόσφατα κρυφή.

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο γιος του Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού, κόρης του Γιώργου Λιβανού.

Oταν απεβίωσε ο Σταύρος Νιάρχος εκτιμάται ότι άφησε πίσω μια περιουσία της τάξεως των 3 δισ. στερλινών, ενώ ο κ. Νιάρχος, εκτός από την πατέρα του, κληρονόμησε και μερίδιο από τη μητέρα του Ευγενία Λιβανού από τις επιχειρήσεις του πατέρα της, Γιώργου Λιβανού.

Ο κ. Νιάρχος, ο οποίος είναι νυμφευμένος με τη Βικτόρια Γκίνες και έχει μία κόρη και δύο γιους, είναι συλλέκτης μοναδικών έργων τέχνης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι αυτοπροσωπογραφίες του Πάμπλο Πικάσο και του Βικέντιου βαν Γκογκ. Στην κατοχή του βρίσκεται επίσης και η «Shot Red Μerylin» του Αντι Γουόρχολ.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 5th, 2013 at 10:07 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply