Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» για τη Δυτική Μακεδονία…

Μάρτιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα μετακινηθούν

Ολες οι αλλαγές στο τελικό σχέδιο «Αθηνά» την Τετάρτη στη ΒουλήΤην τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα κατατεθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Τον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιάσει στους βουλευτές, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Για την ώρα που θα παρουσιάζεται το σχέδιο φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία.

Με αυτήν την πρόταση μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα έπρεπε να μετακινηθούν. Ο αριθμός των διδασκόντων και των υπαλλήλων δεν μεταβάλλεται, αλλά θα μειωθεί κατά 4% ο αριθμός των εισακτέων του επόμενου έτους. Τα τμήματα που πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό θα είναι 384.

Δείτε τι προβλέπει για τη Δυτική Μακεδονία:

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ by

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 5th, 2013 at 13:41 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply