Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι νέες φυλές του ΠΑΣΟΚ

Μάρτιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κυριαρχία των βενιζελικών στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που ανέδειξε το Συνέδριο του κόμματος

Η κυριαρχία των βενιζελικών αλλά και η μεταξύ τους φαγωμάρα για τους σταυρούς, η ανανέωση σε ποσοστό 45%-50% και η ανάδειξη στελεχών νεαρής ηλικίας αποτελούν τα βασικά στοιχεία της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που ανέδειξε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Παραδόξως, χθες όλες οι επιμέρους ομάδες εμφανίζονταν ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, στην οποία ωστόσο άπαντες παραδέχονται ότι «σάρωσε» η ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον ίδιο να εκλέγεται πρώτος και άλλους τέσσερις υποψηφίους της λίστας του (Σπυρόπουλος, Βουράκης, Σαουλίδης, Αλαμάνος) να πλασάρονται στην πρώτη δεκάδα. Συνολικά το μπλοκ Ανδρουλάκη εξέλεξε 38 μέλη στο νέο όργανο, διαπίστωση που ενισχύει τα σενάρια που εμφανίζουν τον 33χρονο πολιτικό μηχανικό ως το φαβορί για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Αθροιστικά οι βενιζελικοί έβγαλαν 85 στους 130 συνέδρους, δηλαδή ποσοστό περίπου 65%. Βεβαίως, στο Συνέδριο κατέβηκαν με τρεις διαφορετικές λίστες, γεγονός που προκάλεσε ανταγωνισμούς, εντάσεις αλλά και καταγγελίες για unfair εσωτερικά παιχνίδια.

Πλην της ομάδας Ανδρουλάκη το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ εμφάνισε λίστες (25 στελεχών) με την οδηγία να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ούτως ώστε να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύνεδροι. Παρ’ όλα αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος καταγγέλλουν ότι η ομάδα του Στέλιου Αγγελούδη χωρίς να ενημερώσει προώθησε δική της «σκληρή λίστα», μέσω της οποίας ανέδειξε ψηλά στη σειρά κατάταξης στελέχη όπως τον Γρηγόρη Φελώνη, τον Κώστα Πανταζή, τον Μιχάλη Τζελέπη, τον Στέλιο Σπαθή, την Τόνια Αντωνίου (πρώτη σε σταυρούς γυναίκα) και τον Παντελή Καμά (συνολικά 22 μέλη). Επίσης ψηλά εξελέγη ο συντονιστής της Μονάδας Παραγωγής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (νέοι επιστήμονες) Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από εκεί και πέρα εξελέγησαν σε σειρά κατάταξης κάτω από τη μέση στελέχη όπως οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Πάνος Μπεγλίτης, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν οργισμένοι:  «Δείξαμε εμπιστοσύνη και κάποιοι από εμάς έπαιξαν τα δικά τους παιχνίδια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.

Το «σπάσιμο» των λιστών άφησε εκτός ΚΕ τον Γιάννη Μαγκριώτη και τον Θανάση Χειμωνά. Η ομάδα αυτή εξέλεξε συνολικά 25 μέλη.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα των 75 προεδρικών, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εξέλεξαν 16 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή, ανάμεσά τους και τον Δημήτρη Ρέππα που αναδείχθηκε τρίτος σε σταυρούς. Από τον σκληρό πυρήνα της ομάδας μπήκαν στο όργανο μεταξύ άλλων οι Βασίλης Γιουματζίδης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Κατερίνα Μπατζελή, Γιώργος Πεταλωτής, Γρηγόρης Νιώτης, Aσπα Παπαηλιού, Παντελής Οικονόμου, Θόδωρος Τσίκας. Η ομάδα Καρχιμάκη αναφέρει ότι στις ευρύτερες δυνάμεις της ανήκει και ο Παύλος Γερουλάνος, ο ίδιος όμως επισημαίνει ότι δεν εντάχθηκε σε καμία κομματική λίστα.

Σε ό,τι αφορά την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, στην ΚΕ εξέλεξε 17-18 στελέχη. Ο ίδιος κατέλαβε την 20ή θέση σε σειρά κατάταξης, ενώ από την ομάδα του εξελέγησαν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Κίτσιος, Ντίνα Λάζαρη, Κώστας Μαμέλης, Γιάννης Αξαρλής. Η Αριστερή Πρωτοβουλία κατέβασε στη λίστα της και τον Κώστα Πανταζή, τον οποίο πριμοδότησαν και οι βενιζελικοί. Επίσης, τον ίδιο τον Γ. Παναγιωτακόπουλο υποστήριξε η ομάδα των υφυπουργών.

Η κίνηση των «7», που έχει πάρει την ονομασία Σοσιαλδημοκράτες Μεταρρυθμιστές, δεν κατέβασε λίστα, ωστόσο έδωσε γραμμή να ψηφιστούν στελέχη της και να υποστηριχθούν  άλλα που βρίσκονταν και στη λίστα Καρχιμάκη, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Πεταλωτής και η Λίτσα Κουρουπάκη. Από την εν λόγω ομάδα (Σαχινίδης, Μωραΐτης, Οθωνας) εξελέγησαν μεταξύ άλλων οι Αφροδίτη Παπαθανάση, Ανδρέας Κελεπούρης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μακρυπίδης.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 5th, 2013 at 13:04 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply