Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενίσχυση Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών

5 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/e21b734b4c363fd8421ef43e2fe09701_XL.jpgΤην Παρασκευή 1η Μαρτίου υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Κ.Χατζηδάκη, για τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους € 30.000.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προκειμένου να εγκατασταθούν στα πρατήρια υγρών καυσίμων συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών.

Η διαδικασία προβλέπει την παροχή ειδικού κουπονιού προς τους δικαιούχους κατόχους άδειας λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων προκειμένου να καλύψουν μέρος της δαπάνης που απαιτείται για την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος διαχείρισης των εισροών και των εκροών στα πρατήριά τους.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρακάτω πίνακα η ενίσχυση αφορά σε χορήγηση, κατ’ αποκοπή, συγκεκριμένου ποσού για κάθε μέρος του συνολικού συστήματος. Το συνολικό ποσό επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο θα προκύπτει ως άθροισμα των επιμέρους ποσών. Στον υπολογισμό θα λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των αδειοδοτημένων εγκατεστημένων δεξαμενών καυσίμων κάθε πρατηρίου.

Με τη συγκεκριμένη ενίσχυση των κατόχων άδειας λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι η άμεση ολοκλήρωση εγκατάστασης των συστημάτων εισροών-εκροών αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς καυσίμων προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών. Γι αυτό αντιμετωπίστηκαν με αποφασιστικό τρόπο, όλες οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού της συγκεκριμένης δράσης.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για την αυστηροποίηση των κυρώσεων για όσους δεν εγκαταστήσουν τα συστήματα. Θα προβλέπεται αναστολή της άδειας λειτουργίας, ακόμη και πλήρης ανάκλησή της.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για την αυστηροποίηση των κυρώσεων για όσους δεν εγκαταστήσουν τα συστήματα. Θα προβλέπεται αναστολή της άδειας λειτουργίας, ακόμη και πλήρης ανάκλησή της.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Κεντρική Υπολογιστική Μονάδα:
Η/Υ και απαραίτητο λογισμικό συστήματος Εισροών-Εκροών 1.500 € ανά πρατήριο
Υποσύστημα Αντλιών:
Interfaces για τις Αντλίες και Λογισμικό Σύνδεσης & Διαχείρισης Αντλιών 1.250 € ανά πρατήριο
Υποσύστημα Δεξαμενών:
Controller (κονσόλα) 500 € ανά πρατήριο
Βυθομετρικές ηλεκτρονικές ράβδοι 400 € ανά δεξαμενή
Αυτόματη Έκδοση Φορολογικών Αποδείξεων:
Φορολογικός μηχανισμός ΕΑΦΔΣΣ 300 € ανά πρατήριο
Θερμικός Εκτυπωτής Αποδείξεων 200 € ανά πρατήριο

This entry was posted on Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2013 at 17:37 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply