Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιατρικό θαύμα: Κοριτσάκι που γεννήθηκε με τον ιό του AIDS… θεραπεύτηκε!

Μάρτιος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ιατρικό θαύμα: Κοριτσάκι που γεννήθηκε με τον ιό του AIDS... θεραπεύτηκε!Ένα «θαύμα» για τα ιατρικά δεδομένα καταγράφηκε στις ΗΠΑ, όπου Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν την πρώτη περίπτωση λειτουργικής αποκατάστασης της υγείας ενός παιδιού, που γεννήθηκε με τον ιό του AIDS (HIV).

Το κοριτσάκι, που είναι σήμερα δυόμισι ετών, δεν λαμβάνει πλέον φάρμακα εδώ και περίπου ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.

Ο ιός είχε μεταδοθεί στο παιδί από τη μητέρα του και η θεραπεία ξεκίνησε λιγότερο από 30 ώρες μετά τη γέννησή του. Σύμφωνα με τους ιολόγους, δεν υπάρχει πλήρης ίαση, όμως ο ιός εμφανίζεται να έχει εξασθενήσει σημαντικά, σε τέτοιο βαθμό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, να μπορεί να τον ελέγξει χωρίς αντιρετροϊκή θεραπεία.
Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές για να δουν αν η θεραπεία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά. Τα αποτελέσματα όμως στο παιδί από το Μισισιπί θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι οδηγός σε μια θεραπεία για παιδιά με τον ιό HIV.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας παρουσίασε η δρ. Ντέμπορα Πέρσαουντ, από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σε συνέδριο για ρετροϊούς και «ευκαιριακές» μολύνσεις στην Ατλάντα. «Αυτή είναι μια απόδειξη με την έννοια πως μπορεί να είναι δυνητικά ιάσιμος ο ιός HIV σε βρέφη», δήλωσε.

Εάν το κοριτσάκι παραμείνει υγιές, θα είναι η δεύτερη περίπτωση ίασης από τον ιό HIV στον κόσμο. Η πρώτη είναι του αμερικανού Τίμοθι Μπράουν ο οποίος θεραπεύτηκε μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 4th, 2013 at 13:52 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply