Ο Παναθηναϊκός «μαθαίνει» να κερδίζει εν όψει… πλέι οφ

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά εφέτος) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με 2-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο 55΄ ο Βιτόλο άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ στο 70΄ ο Σο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο η ομάδα του Φάμπρι απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για να παίξει στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 10ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Κατίδη να διώχνει δύσκολα ο Καρνέζης. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς καμία μεγάλη φάση, με την Ένωση να αναπτύσσεται καλύτερα στα πρώτα 25 λεπτά και τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί το ματς στο τελευταίο 20λεπτο και να απειλεί δύο φορές την εστία του Κωνσταντόπουλου. Η καλύτερη στιγμή για τους «πράσινους» καταγράφηκε στο 44΄ μετά τη σέντρα του Σεϊταρίδη και τον Τσουκαλά να διώχνει άτσαλα σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στο 55΄. Ο Ζέκα έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του Μπουγαΐδη να απομακρύνει και με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Βιτόλο στην «καρδιά» της άμυνας της Ένωσης. Το πρώτο σουτ του Ισπανού απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος, αλλά στο «ριμπάουντ» ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» σκόραρε σε άδεια εστία. Ακριβώς ένα λεπτό μετά, από τραγικό λάθος του Πίντο (έπεσε κάτω ενώ είχε τον έλεγχο της μπάλας), ο Κατίδης σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Καρνέζη πλάσαρε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ κυριάρχησε στο γήπεδο και δεν άργησε να πετύχει και το δεύτερο γκολ. Από το φάουλ του Σεϊταρίδη στο 70ο λεπτό, ο Σο με καρφωτή κεφαλιά από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Γκερέιρο- Μαρίνος, Ζέκα, Βιτόλο, Μπουμσόνγκ

ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71΄ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80΄ Σταματής), Κατίδης (80΄ Καραλής), Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο (90΄+ Τριανταγυλλόπουλος), Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (87΄ Φερναρόλι), Εσπάρθα (85΄ Φιγκερόα).

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.