Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βλαστός: Δεν θα πειράξω ποτέ αθώους ανθρώπους (Video)

Μάρτιος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόπειρα απόδρασης μίλησε μέσα από τη φυλακή ο Παναγιώτης Βλαστός

Μιλώντας μέσα από το κελί του στις φυλακές Τρικάλων, ο Παναγιώτης Βλαστός μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν να επιχειρήσει να αποδράσει.

“Η απόδραση ενός κρατουμένου αποτελεί μια κοινωνική κραυγή και σε καμία περίπτωση κολάσιμη πράξη” αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής.

Ο βαρυποινίτης καταγγέλλει “άνιση μεταχείριση” από τις αρχές και δηλώνει πως το γεγονός ότι τον πολεμούν τον κάνει να αισθάνεται αδικημένος.

“Δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος, είμαι ένα μέρος του κοινωνικού φαινομένου που θα έπρεπε να αφυπνίσει τις αρχές προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει ένα δυσχερές και απάνθρωπο κοινωνικό φαινόμενο, που ονομάζεται καταστήματα κράτησης”


Ο Βλαστός για την απόπειρα απόδρασης από newsview

Υποστηρίζει πως δεν θα πείραζε ποτέ αθώους ανθρώπους και δεν θα έβαζε ποτέ σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ κατηγορεί τις αρχές για τον τρόπο με τον οποίο απέτρεψαν την απόδραση.

“Η προσπάθεια μου για απόδραση ήταν προσωπική και μεμονωμένη. Δεν ήθελα ποτέ να θέσω σε κίνδυνο άλλες ζωές. Ο κρατικός μηχανισμός είναι εκείνος που επιδεικτικά έπραξε κάτι τέτοιο”, επισήμανε.

Αναφέρεται μάλιστα στο ποινικό δίκαιο, τονίζοντας πως ο ίδιος ο νομοθέτης αναγνωρίζει την ανάγκη του κρατούμενου για απόκτηση της ελευθερίας του, αλλά και την ύπαρξη της ψυχικής φόρτισης, που αυτός βιώνει, όντας έγκλειστος σε ένα κατάστημα κράτησης.

“Η ύπαρξη της ψυχικής αυτής φόρτισης θεωρείται δεδομένη για τον νομοθέτη και για τον λόγο αυτό η προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της απόδρασης είναι τόσο μικρή”, συμπληρώνει.

“Δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος, είμαι ένα μέρος του κοινωνικού φαινομένου, που θα έπρεπε να αφυπνίσει τις αρχές προς άλλες όμως κατευθύνσεις, ώστε να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει ένα δυσχερές και απάνθρωπο κοινωνικό φαινόμενο που ονομάζεται καταστήματα κράτησης.

Η προσπάθεια μου αυτή αποτέλεσε μια εσωτερική ανάγκη για για ελευθερία ή τουλάχιστον έναν αγώνα για επίτευξη αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης”, καταλήγει.

Νews247.gr

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 3rd, 2013 at 11:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply