http://2.bp.blogspot.com/-SHq9kU9eKuY/UTJJNZEdaXI/AAAAAAAAAiY/UMLziTTiS2o/s1600/Real+Madrid+wallpaper+6.jpgΗ Ρεάλ με τον σημερινό αγώνα συμπληρώνει τρεις νίκες απέναντι στη Μπάρτσα για τη φετινή σεζόν. Σε συνολικά έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων οι Μαδριλένοι έχουν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Μάλιστα η ήττα αυτή ήταν ο δεύτερος επίσημος αγώνας που έδινε, εκτός του ότι ήταν μικρής σημασίας. Τα αποτελέσματα αυτά είναι δείγμα της πολύ καλής δουλείας του Μουρίνιο.

Ο Μουρίνιο  πριν τρία χρόνια, επέλεξε να πάρει τη θέση στην ηγεσία της Ρεάλ. Αυτό είχε ως συνέπεια να αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη πρόκληση. Να τα βάλει με την Μπαρτσελόνα, ίσως την καλύτερη ομάδα τότε όλων των εποχών. Έπρεπε να πάρει την τότε νεόχτιστη Ρεάλ, να την δουλέψει και να την κάνει ανταγωνιστική απέναντι στη Μπάρτσα. Έπρεπε να δέσει τους παίχτες του και να τους κάνει ομάδα για να μπορέσει να την οδηγήσει σε τίτλους, έχοντας παράλληλα το εμπόδιο των Καταλανών. Αυτό είναι δείγμα ότι του αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις.

Θυμόμαστε όλοι την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με την Ρεάλ τότε να έχει ηττηθεί με το βαρύ 5-0 από τους Καταλανούς. Στις επόμενες αναμετρήσεις τους, η Ρεάλ έδειχνε πιο καλή εικόνα αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να την νικήσει.  Στο τέλος της σεζόν έχασε το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε από το τσάμπιονς λιγκ από τους Καταλανούς. Όμως ο Μουρίνιο παιχνίδι με το παιχνίδι φαινόταν πως διάβαζε όλο και καλύτερα την αντίπαλο του. Είχε μικρύνει τη διαφορά των δύο ομάδων και η παίχτες του, μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την Μπατσελόνα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τη δεύτερη σεζόν η Ρεάλ ήταν σαφώς πιο ανεβασμένη και πιο καλή. Ο Μουρίνιο εκτός από την καλή δουλεία που είχε κάνει στην άμυνα, μπόρεσε και έπαιξε γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα η Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα, ο οποίος ήταν ο πρώτος μεγάλος τίτλος που κατακτούσε. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είχε δουλέψει την ομάδα του εκτός από το να έχει καλή αμυντική λειτουργία και να περιορίζει τους παίχτες της, έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει και να την αντιμετωπίζει στα ίσα.

Η δουλειά του Μουρίνιο όμως, φάνηκε σε μεγάλο βαθμό σε βάθος χρόνου. Στις πέντε από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις του με την Μπαρτσελόνα είναι αήττητος και έχει πάρει τρεις νίκες. Η Ρεάλ μάλιστα σε πολλά παιχνίδια των δυο ομάδων είναι ανώτερη. Μπορεί ουσιαστικά φέτος να έχει χάσει το πρωτάθλημα αλλά έχει δώσει μια ταυτότητα στην ομάδα του, ο κάθε παίχτης έχει το ρόλο του στην ομάδα. Ο καθένας έχει τη χρησιμότητα του και μπορεί να προσφέρει ανά πάσα στιγμή. Ο Μουρίνιο παίρνει από τους παίχτες του το εκατό τις εκατό τους και έχει φτάσει την ομάδα του εκεί που θέλει.

Προσωπικά πιστεύω πως για να θεωρείται επιτυχημένο το πέρασμα του Μουρίνιο από την Ρεάλ πρέπει η ομάδα του να κατακτήσει το πολυπόθητο τσάμπιονς λιγκ. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει πρώτα να αποκλείσει την Μαντσεστέρ Γιουνάιτεντ  την τρίτη για τη φάση των 16 της διοργάνωσης. Για αυτό το λόγο ο αγώνας αυτός είναι μέχρι τώρα ο πιο σημαντικός που έχει να δώσει η Ρεάλ στη σεζόν. Εάν αποκλειστεί μένει μόνο η διεκδίκηση του κυπέλλου, πράγμα καταστροφικό για τους ”μερένχες”.

 

Mikel Bardhi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.