Την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει φέτος με την Μπαρτσελόνα συνέχισε η Ρεάλ!

Τιμολόγιο…

Η «βασίλισσα» ανάγκασε τους Καταλανούς να υποκλιθούν δεύτερη φορά σε πέντε μέρες και με το 2-1 σημείωσαν την τρίτη νίκη τους φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Η είσοδος του Κριστιάνο στο 58’ έγειρε το «Μπερναμπέου» και του επέτρεψε (με τα γκολ των Μπενζεμά στο 6’ και του Ράμος στο 82’) να μην… ξενερώσει που ο Μέσι έπιασε τον Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση των σκόρερ σε «clasico».

Το ματς

Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια το φως των προβολέων δεν έπεφτε στο «clasico». Κυριολεκτικά. Πριν καν πέσει ο ήλιος όμως στο «Μπερναμπέου», ο Μπενζεμά είχε προλάβει να ρίξει στο… σκοτάδι την Μπαρτσελόνα. Με ωραία προβολή στην ακόμα ωραιότερη σέντρα που έκανε ο Μοράτα -αφού «γλέντησε» τον Άλβες. Οι Καταλανοί όμως δεν έμειναν πολλή ώρα με κατεβασμένους τους διακόπτες…

Χρειάστηκε λοιπόν μια υπέροχη κάθετη του Άλβες για να πιαστεί στον ύπνο η -υποδειγματικά στημένη- άμυνα της Ρεάλ. Και μια ενέργεια απ’ αυτές που είχε… καιρό να κάνει ο Μέσι για να πιάσει τον Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση των σκόρερ σε «clasico». Και κάπου εκεί άρχισαν τα… πείσματα: Με τη Ρεάλ να μη ντρέπεται να παίζει πίσω απ’ το κέντρο και την Μπαρτσελόνα να μη ντρέπεται να παίζει με τα νεύρα του κόσμου -αλλάζοντας υπερβολικά πολλές και κοντινές πάσες.

Αν το πρώτο μέρος τελείωσε με πείσματα όμως, το δεύτερο ξεκίνησε με… ξύλο. Τόσο πολύ που δεν προλάβαιναν να δημιουργηθούν φάσεις. Και τόσο συχνό -που ο διαιτητής έβγαζε… ανά τρίλεπτο κατά μέσο όρο την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του (πέντε συνολικά σ’ ένα τέταρτο). Φαινόταν ότι χρειάζεται ένα σοκ, λοιπόν, το παιχνίδι για να ξαναπάρει τα πάνω του. Κι ο Μουρίνιο δεν αρνήθηκε να του του κάνει, βάζοντας τον Κριστιάνο στο γήπεδο.

Ε, απ’ το επόμενο λεπτό κιόλας (όταν ο Πικέ αναγκαζόταν να τον ανατρέψει στην πρώτη του ενέργεια) φαινόταν ποιος θα νικήσει. Έστω κι αν ο Πορτογάλος δεν έβαλε απευθείας το χέρι του (με πλασέ στη λάθος πλευρά των διχτύων και οβίδα στη συμβολή των δοκαριών). Μπόρεσε να το κάνει ενδιάμεσα ο Ράμος -παίρνοντας αμπάριζα όλη την άμυνα και υπογράφοντας το νέο τιμολόγιο στις φετινές συναλλαγές των δυο ομάδων.


Real Madrid vs Barcelona 2:1 MATCH HIGLHIGHTS από UCL2410


Real Madrid vs Barcelona 1:1 Messi από UCL2410


Real Madrid vs Barcelona 1:0 Benzema από UCL2410

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο (68’ Αρμπελόα), Μόντριτς, Κακά (58’ Κεντίρα), Εσιέν, Καγιεχόν, Μοράτα, Μπενζεμά (58’ Ρονάλντο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αντάν, Καρβάλιο, Εζίλ, Ιγκουαΐν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ζόρντι Ρόουρα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τιάγκο (85’ Τέγιο), Ινιέστα, Βίγια (67’ Σάντσες), Μέσι, Πέδρο (77’ Αντριάνο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πίντο, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Σονγκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέρεθ Λάσα
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.