Σε ισχύ τέθηκαν την Παρασκευή οι αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, με την υπογραφή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα του εκτελεστικού διατάγματος.

Ο Ομπάμα ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να θέσει σε ισχύ αυτό το αυστηρό πλαίσιο στις περικοπές των δημοσίων δαπανών, που ανέρχονται στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, στις 30 Σεπτεμβρίου, ελλείψει συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών για μια εναλλακτική λύση.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ομπάμα χαρακτήρισε τις περικοπές ως «ηλιθιότητα», προειδοποιώντας ότι θα κοστίσουν θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι θα έχουν σαφές αντίκτυπο στην οικονομία.

Το 85 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι το οικονομικό ύψος των περικοπών, αντιπροσωπεύουν μείωση δαπανών κατά 8% για τον αμυντικό προϋπολογισμό και 5% για τις άλλες δημόσιες δαπάνες. Σύμφωνα με την δημοκρατική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας πολλών δημοσίων υπηρεσιών, καθώς τα μέτρα περικοπής δαπανών επιβάλουν, άδεια άνευ αποδοχών για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.