Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο (Video)

2 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ολική επαναφορά για το Κατάρ που μετά την επαναδιεκδίκηση του Ελληνικού σειρά έχει η νησίδα Οξυά, η οποία πέρασε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας

Η νησίδα της Οξιάς του συμπλέγματος Εχινάδων στο Ιόνιο, ανοικτά του Αστακού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Εμίρη του Κατάρ, αλλά τα σχέδια είχαν ναυαγήσει με καυστικές δηλώσεις από τον τελευταίο πως: “Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές”.

Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αραβική χώρα το κλίμα αναθερμάνθηκε και ο εμίρης αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα, αγοράζοντας την Οξιά.

Με την κίνηση αυτή ξεπεράστηκαν τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όσο και η άσχημη εντύπωση που είχαν προκαλέσει τα σχόλιά του Αλ Θανί, μέσω του εκπροσώπου του.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Ιθάκης, καθώς υπάγεται διοικητικά στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι υπογραφές για να περάσει και επίσημα η νησίδα στην ιδιοκτησία του Κατάρ.

Το τίμημα παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο.

Η Οξιά η οποία είναι εκτάσεως 4,2 τ.χλμ. θα αξιοποιηθεί τουριστικά από το Κατάρ.


Συμφωνια με Κατάρ για το νησί Οξιά από fon1972

Νews247.gr

This entry was posted on Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2013 at 23:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply