Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γύρισαν την πλάτη στις επώνυμες μάρκες

2 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο τζίρος σε ρούχα και παπούτσια εμφανίζει μείωση πάνω από 20%

Η κρίση και τα περιορισμένα έσοδα έκαναν τους πολίτες να απαρνηθούν τις μάρκες, με τον κλάδο των επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης να έχει χάσει περίπου μέσα σε πέντε χρόνια το 70% της αξίας του.

Μεγάλα ονόματα του διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με τον “Κόσμο του Επενδυτή“, αναγκάζονται είτε να καταφεύγουν στις “αγκαλιές” ελάχιστων ισχυρών ομίλων, είτε να παραδίνουν απευθείας εμπόρευμα σε όποιον πληρώνει μετρητοίς, είτε να αποχωρούν από τη χώρα.

Αρκεί μια βόλτα στην κοσμική Κηφισιά και στο Κολωνάκι για να διαπιστώσει κάποιος τις αλλαγές που έφερε η κρίση στην αγορά των επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Δύο στα δέκα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά στην έως πρότινος εμβληματική αγορά της Κηφισιάς, ενώ πολλά από τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης έχουν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε μπιστρό, εστιατόρια και καφετέριες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από αύξηση πωλήσεων, έστω και οριακή, το 2009, το 2012 ο τζίρος σε ρούχα και παπούτσια εμφανίζει μείωση πάνω από 20%, που είναι μάλιστα η μεγαλύτερη σε ποσοστιαίο επίπεδο μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών καταστημάτων.

News247.gr

This entry was posted on Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2013 at 18:26 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply