http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/3ec5a89afc79d044e4c7a6d9522c636d_XL.jpgΌλοι λίγο πολλοί έχουμε επίγνωση των βλαβερών συνεπειών που προκαλεί η πολύωρη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή μας, αλλά είτε αναγκαζόμαστε να τον χρησιμοποιούμε λόγω δουλειάς είτε επιλέγουμε να αγνοούμε το πρόβλημα για χάρη της διαδικτυακής διασκέδασης.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘The Vision Council’ έδωσε στη δημοσιότητα μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μάτια σας, όπως αναφέρει το techgear.gr.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

– Φροντίζετε να έχετε σβηστά ή χαμηλωμένα τα φώτα. Η οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να είναι η πιο φωτεινή πηγή φωτός στο δωμάτιο.
– Το ψηλότερο μέρος της οθόνης θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας.
– Η απόσταση σας από την οθόνη θα πρέπει να είναι ίση περίπου με το μήκος των χεριών σας και η γωνία θέασης μικρότερη των 35°.
– Διατηρείτε την οθόνη σας εντελώς κατακόρυφη και όχι σε κλίση.
– Φοράτε ειδικά γυαλιά ξεκούρασης.
– Εφαρμόστε το “χρυσό” κανόνα 20-20-20. Κάθε 20 λεπτά κοιτάζετε για 20 δευτερόλεπτα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 ποδιών (περίπου 6 μέτρα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.