Μπανιώτης και Μάστορας προκρίθηκαν στον τελικό του ύψους

Ευρωπαϊκό στίβου: έβδομος στον τελικό των 60 μ. ο Δουβαλίδης

Εβδομος με χρόνο 7.64” τερμάτισε ο Κώστας Δουβαλίδης στον τελικό των 60 μ. εμπόδια στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο έλληνας αθλητής ισοφάρισε με την επίδοση αυτή το καλύτερο εφετινό προσωπικό ρεκόρ του, το οποίο είχε πετύχει στην ημιτελική σειρά δύο ώρες νωρίτερα.

Πρώτος ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ, που με 7.49” πέτυχε την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Κώστας Δουβαλίδης πήρε την πρόκριση στον τελικό τερματίζοντας τέταρτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με χρόνο 7.64 δευτερόλεπτα, βελτίωσε την εφετινή επίδοσή του και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει απόψε στις 20.45.

Διπλή ελληνική συμετοχή στο ύψος

Οι Αντώνης Μάστορας και Κώστας Μπανιώτης εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Ο Μάστορας πέρασε τα 2,28 μ. και με νέο ατομικό ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 2.26μ) πήρε την πρώτη θέση των προκριματικών (είχε καλύτερες προσπάθειες από τους υπόλοιπους αθλητές που πέρασαν το ίδιο ύψος) και το εισιτήριο για τον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του.

Ο Μάστορας πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 2.13 μ. αλλά στη συνέχεια όλα τα άλματά του ήταν εκπληκτικά και τα πέρασε με την πρώτη (2.18 μ., 2.23 μ. και 2.28 μ).

Ο Μπανιώτης με 2.23 μ. πήρε την τρίτη θέση στο Α’ προκριματικό γκρουπ, αλλά αυτή η επίδοση ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει την παρουσία σε τελικό σε μια ακόμη διοργάνωση. Ο έλληνας πρωταθλητής υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 2.18 μ και τα 2.23 μ αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 2.28 μ., ύψος που πέρασαν μόνο δύο άλτες, ο Ρώσος Μουντρόφ και ο Γάλλος Χανανί, ο οποίος έκανε νέο ατομικό ρεκόρ.

Μαζί τους στον τελικό (Σάββατο στις 17.15) θα αγωνιστούν οι Γκράμπαρζ (Βρετανία), Μπάμπα (Τσεχία), Ντεμιάνιουκ (Ουκρανία), Μουντρόφ (Ρωσία), Ντμίτρικ (Ρωσία), Τάμπερι (Ιταλία) και Χανανί (Γαλλία).

Το όριο για την πρόκριση στον τελικό ήταν 2.31μ. αλλά κανένας αθλητής των προκριματικών δεν έφθασε τόσο ψηλά.

Η Πανέττα εκτός τελικού στο τριπλούν γυναικών

Εκτός τελικού στο τριπλούν έμεινε η Νίκη Πανέττα κατά την 1η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ, αφού στα προκριματικά με καλύτερη προσπάθεια -την 3η- στα 13.55μ κατετάγη 13η. Το όριο πρόκρισης ήταν 14.10μ και η καλύτερη φετινή επίδοση της άλτριας του Φρανσουά Ντοφέν είναι 14.29μ (έχει ατομικό 14.47μ). Η πρώτη προσπάθεια της Πανέτα ήταν άκυρη και η 2η στα 13.36μ.

Εκτός τελικού στο επί κοντώ Κυριακοπούλου, Στεφανίδη και Λεδάκη

Σε κακή βραδιά βρέθηκαν οι τρεις Ελληνίδες αθλήτριες που μετείχαν στα προκριματικά του επί κοντώ κατά την 1η ημέρα των αγώνων του 32ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Στέλλα Ηρώ Λεδακη, δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο πρόκρισης που ήταν 4.56μ και αποκλείστηκαν στον προκριματικό, όπως και το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδινου, όπου επίσης είχαμε τριπλή επροσώπηση στο αγώνισμα.

Η Κυριακοπούλου υπερέβη με την 1η προσπάθεια τα 4.16μ, τη 2η τα 4.36μ, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα 4.46μ και κατετάγη 10η. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, είχε κάνει φέτος 4.60μ, επίδοση που είναι Πανελλήνιο ρεκορ από τη συμμετοχή της τον προηγούμενο μήνα στο μίτνγκ του Ντόνετσκ.

Η Στεφανίδη πέρασε τα 4.16μ με την πρώτη, τα 4.36μ με την 3η, αλλά δεν τα κατάφερε στα 4.46μ και κατετάγη 13η στο σύνολο. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 4.45μ.

Η Λεδάκη έμεινε μακριά από το εφετινό ατομικό της ρεκόρ που είναι 4.45μ, αφού υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 3.96μ και τα 4.16μ, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.36μ. και κατετάγη 15η στο σύνολο.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.