http://www.kosmoslarissa.gr/images/news/136213405614_mrg.jpgΣε ακόμη δύο δείγματα τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα εντόπισε DNA αλόγου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Το πρώτο είναι το κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική την ονομασία ΑΡ-ΚΑΣ, σε συσκευασία του 1 κιλού.

Υπεύθυνη, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, είναι η εταιρεία Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, και το προϊόν με DNA αλόγου βρέθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε σουπερμάρκετ στη Καβάλα.

Το δεύτερο προϊόν είναι σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία Destan, σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων, που παρασκευάστηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο στη Ροδόπη.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά. Μέχρι σήμερα έχει λάβει 84 δείγματα που αφορούν διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 33 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα θετικά δείγματα.

Στο μεταξύ, σε μία συμβολική κίνηση, με την οποία η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να δείξει ότι τα προϊόντα που περιέχουν και αλογίσιο κρέας δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία, το υπουργείο Προστασίας Καταναλωτή αποφάσισε να διανεμηθούν τα κρέατα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες πρώτα θα ενημερωθούν για το περιεχόμενό τους. Το νέο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη πλήττοντας πολλά γνωστά ονόματα της αγοράς τροφίμων και υποχρεώνοντας τις εταιρείες να αποσύρουν χιλιάδες μερίδες τροφίμων από τα ράφια τους.

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.