Στην Ασία ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση του κινέζικου οικονομικού περιοδικού Hurun Report.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι μεγιστάνες με καταγωγή από την Ασία είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική. Συγκεκριμένα, 608 δισεκατομμυριούχοι είναι Ασιάτες, 440 από τη Βόρειο Αμερική και 324 από την Ευρώπη.

Συνολικά 1.453 άνθρωποι απαρτίζουν τη λίστα αυτή των ανθρώπων  με προσωπική περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (750 εκατομμύρια ευρώ).

Ο επιχειρηματίας Λι Κα-Σινγκ από το Χονγκ Κονγκ είναι και πάλι στην πρώτη θέση. Η περιουσία του 83χρονου Λι υπολογίζεται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που τον καθιστά ταυτόχρονα κι έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στο πλανήτη. Η αυτοκρατορία του Λι εκτείνεται από το χώρο των ακινήτων ως τις λιμενικές δραστηριότητες και τις τηλεπικοινωνίες.

«Στη Κίνα υπάρχει μια μεγάλη έκρηξη στον τομέα των κατασκευών, κάτι που συνετέλεσε στη συγκέντρωση μεγάλων περιουσιών από κατασκευαστές», τονίζει ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, επικεφαλής ερευνητής του Hurun Report.

Τα πρωτεία σε δισεκατομμυριούχους ανά χώρα κρατάνε οι ΗΠΑ με 408 και ακολουθεί η Κίνα με 317 και η Ρωσία, η Γερμανία και η Ινδία.

Πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου εξακολουθεί να είναι ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί ο «γκουρού των επενδύσεων», αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, με προσωπική περιουσία της τάξεως των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής των Zara, ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα, με περιουσία 42 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Χούγκεβερφ επισημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων μπορεί να είναι και τριπλάσιος, καθώς κάποιοι υπερβολικά πλούσιοι δεν αποκαλύπτουν την πραγματική περιουσία τους, επειδή απλά την έχουν αποκτήσει παράνομα.

hurun

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.