Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με ρυθμούς…χελώνας εξοφλεί το Δημόσιο

Μάρτιος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με πολύ αργούς ρυθμούς φτάνουν στην αγορά οι πληρωμές για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, παρότι το υπουργείο Οικονομικών έχει επιταχύνει την έγκριση των αιτημάτων από τα υπουργεία.

Οι πληρωμές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπουργεία έφτασαν στα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου και υπολογίζεται ότι τα φτάσουν στα 3,7 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, οι πληρωμές των υπουργείων προς τους ιδιώτες ήταν λιγότερες από 1 δισ. ευρώ!

“Αγκάθι” χαρακτηρίζονται οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων συνολικού ύψους 2,9 δισ. ευρώ, αν και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι μετά από τους συμψηφισμούς το τελικό ποσό θα είναι πολύ μικρότερο.

Σύμφωνα με το Mega, στόχος σε κάθε περίπτωση είναι έως το τέλος του έτους να εξοφληθούν οι οφειλές του 2011, που ανέρχονται στα 7 δισ ευρώ, καθώς και μέρος των οφειλών του 2012.

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 1st, 2013 at 15:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply