Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεδριάζουν οι αγρότες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Φεβρουάριος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι αγρότες προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, προανήγγειλε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πρόταση ΥΠΟΙΚ για κάρτα πετρελαίου

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως παρουσίασε στους αγρότες πρόταση για την καθιέρωση κάρτας πετρελαίου, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Αναφορικά με το αίτημα των αγροτών για μειωμένο τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος εκτίμησε ότι σε περίπου ένα χρόνο η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα, ενώ για συνταξιοδοτικό, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τους ενημέρωσε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι με ειδική ρύθμιση σε νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και στη συνέχεια με διακανονισμό, να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62, με 40 χρόνια ασφάλισης.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, για το φορολογικό, τέλος, δεν υπήρξε συζήτηση. Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 26th, 2013 at 09:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply