Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι ιδρυτές της Google και του Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους!

26 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ορκισμένοι αντίπαλοι και ανταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν ανώτερο σκοπό…

http://2.bp.blogspot.com/-oLlb3TTOGCQ/USpWfh8GreI/AAAAAAAACQs/FcwqnYSc5CA/s1600/18.jpgΟι ιδρυτές των μεγάλων ιντερνετικών «αιωνίων», ο Σεργκέι Μπριν της Google και ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ της Facebook ενώνουν τις δυνάμεις και τα … πορτοφόλια τους για να χρηματοδοτήσουν επιστημονικές έρευνες που αναζητούν τη φόρμουλα της χρονικής επέκτασης της ανθρώπινης ζωής.

Με δυο λόγια αν όχι την αθανασία, τουλάχιστον την αύξηση κατά το δυνατόν περισσότερο του προσδόκιμου ζωής!

Οι κύριοι Μπριν και Ζούκεμπεργκ εμφανίστηκαν την Τετάρτη σε συνέντευξη στην οποία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν και θα συγχρηματοδοτήσουν, μαζί με τον Ρώσο επενδυτή και διαχειριστή διαφόρων venture capital Υuri Milner, ένα Ταμείο που θα αποδώσει σε συνολικά 11 επιστήμονες το ποσό των 3 εκατομμυρίων σε έκαστο, μέσω ενός ειδικού βραβείου, του Breakthrough Prize in Life Sciences.

Επί τούτου θα ιδρυθεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον οποίο πρόεδρος θα τοποθετηθεί ο κ. Art Levinson, επικεφαλής του τμήματος κινητών της Apple και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Genentech, η οποία μάλιστα θα αναλάβει να βοηθήσει τους «διαγωνιζόμενους» επιστήμονες στις έρευνές τους.

Στόχος των ιδρυτών του οργανισμού είναι να προσελκύσουν τα λαμπρότερα μυαλά στον τομέα της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας για να «βρεθεί η απάντηση σε όσο το δυνατόν περισσότερες ασθένειες που ταλανίζουν σήμερα τον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεργκέι Μπριν.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2013 at 11:06 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply