Πλήθος πολιτικών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και απλών πολιτών παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου που προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και περιέχει τμήματα βιβλίων συνεργατών του τα οποία επιμελήθηκε ο Γιάννης Παλαιοκρασάς και αναφέρονται στην περίοδο 1990 – 1993 όταν πρωθυπουργός ήταν ο νυν επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Στο κείμενό του ο κ. Μητσοτάκης, αποφεύγει τις αιχμές και υπερασπιζόμενος την πολιτική που τότε ακολούθησε αναφέρει: “Αν η κυβέρνηση δεν είχε πρόωρα ανατραπεί η πορεία της χώρας, θα ήταν διαφορετική”.

Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στα όσα έγιναν από τις επόμενες κυβερνήσεις και αναφέρει πως οι Έλληνες ξόδευαν περισσότερα από όσα είχαν. Στην εκδήλωση όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκαν οι κύριοι Φ. Κουβέλης, Π. Καμμένος, Κ. Στεφανόπουλος αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Παρόντες ήταν επιχειρηματίες και εκδότες όπως ο Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Γ. Μπομπόλας και ο Στ. Ψυχάρης, αλλά και τραπεζίτες όπως οι κύριοι Τουρκολιάς, Νανόπουλος και Κωστόπουλος. Από την κυβέρνηση παρέστησαν οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Κυρ. Βιρβιδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Χρ. Σταϊκούρας, Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της χώρας: “Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Είναι κρίσιμο να προχωρήσει ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του Δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους. Όσοι αγαπούν αυτόν τον λαό πρέπει να το καταλάβουν. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει τον νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στην Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα Δεν Πληρώνω“.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.