http://3.bp.blogspot.com/-U_xrRYiJgiA/USum61SOj1I/AAAAAAABuBs/eWHy5atBDuc/s1600/__________.JPGΜε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα το πρωί της Δευτέρας (25/2/2013) αναπτύχθηκαν βασικά θέματα που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον κλάδο σε σχέση με τη γενική κατάσταση των δημοσίων έργων και το θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσής τους.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Ντάτσης και τα μέλη της διοικούσας κατήγγειλαν στον Γενικό Γραμματέα το σύστημα των κατατμήσεων των έργων που ακολουθούν πολλοί δήμαρχοι που τους επιτρέπει την απευθείας ανάθεση και ζήτησαν την παρέμβασή του για να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς που ενισχύει τις αδιαφανείς διαδικασίες και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να τροποποιηθεί ο ισχύον νόμος που επιτρέπει στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης την κατάτμηση έργων και την απευθείας ανάθεση τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.