Πάγωσε η αξιοποίηση της έκτασης στη Βουλιαγμένη…

Πάγωσε η αξιοποίηση της έκτασης στη Βουλιαγμένη από τους Καταριανούς Εμπόδια συναντούν στο μεταξύ οι επικεφαλής της Εκκλησίας και στα σχέδια που είχαν για αξιοποίηση της έκτασης 85 στρεμμάτων της Αρχιεπισκοπής στην ευρύτερη περιοχή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Είναι στην τοποθεσία Λαιμός και θεωρείται ένα από τα πιο ελκυστικά εκκλησιαστικά ακίνητα. Γι’ αυτή την έκταση ο Αρχιεπίσκοπος και το οικονομικό επιτελείο της Εκκλησίας είχαν δεχθεί επενδυτική πρόταση από τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι κατά το ταξίδι του κ. Ιερώνυμου στο Κατάρ τον προπερασμένο Οκτώβριο. Η επένδυση από το Κατάρ όμως φαίνεται προς το παρόν να ματαιώνεται.

Αιτία, όπως τονίζεται από τους υπευθύνους της Εκκλησίας, είναι τα προσκόμματα και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που βάζει το ελληνικό κράτος. «Από τη μία το κράτος επιθυμεί την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, από την άλλη όμως είναι αποτρεπτικές οι διαδικασίες και οι περιορισμοί που υπάρχουν. Στην πράξη αποτρέπουν όσους ενδιαφέρονται. Για παράδειγμα, το ότι δεν υπάρχει ακόμη το Δασολόγιο βοηθάει την αυθαιρεσία, θα λέγαμε, του κράτους. Ο,τι θέλει το χαρακτηρίζει δασικό. Τη συγκεκριμένη έκταση στον Λαιμό τη χαρακτηρίζει δασική και ισχυρίζεται ότι η όποια επένδυση προσκρούει στο διάταγμα προστασίας του Σαρωνικού» εξηγεί ο κ. Αβραμιώτης.

Για τα εμπόδια που υπάρχουν στο θέμα αξιοποίησης του ακινήτου στον Λαιμό Βουλιαγμένης, η Εκκλησία ενημέρωσε προ διμήνου και τους υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ. Εκπρόσωποι τόνισαν ότι για να προχωρήσει μία επένδυση εκεί θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο βασικοί σκόπελοι: η έκταση βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του Σαρωνικού και σε περιοχή Νατούρα.

Παρόμοια προβλήματα, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Εκκλησίας, συνάντησε η Αρχιεπισκοπή στην προσπάθειά της για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 3.500 στρεμμάτων της Μονής Πεντέλης μαζί με αναδάσωση περίπου 19.500 στρεμμάτων. Οι τοπικοί φορείς ξεσηκώθηκαν, ενώ το Δημόσιο υποστήριζε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή είναι δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας, πάντως, δεν το βάζουν κάτω και αναζητούν άλλες περιοχές για την εγκατάσταση των «άγιων» φωτοβολταϊκών, ανάμεσά τους το Μεγάλο Πεύκο, το Πέραμα Μεγαρίδος και τα Γρεβενά.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.