Δήλωση του Μπερλουσκόνι «ταράζει» την προεκλογική σιωπή

http://img.protothema.gr/E71A8A4559744C12F5F029BDDF2B9416.jpgΣαράντα επτά εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται σήμερα και αύριο στις κάλπες για την ανανέωση της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά  μέχρι τις δέκα το βράδυ, και αύριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, ώρα Ιταλίας.

Παράλληλα, δεκατρία εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται να εκφρασθούν για την ανανέωση των περιφερειακών συμβουλίων της Λομβαρδίας ( με πρωτεύουσα το Μιλάνο), του Λατίου (με πρωτεύουσα την Ρώμη) και της περιοχής του Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την βόρεια Ιταλία με χιονοπτώσεις και τις νότιες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, μπορεί να αποθαρρύνει ενδεχομένως, κάποιους από τους εκλογείς, ενισχύοντας την αποχή. Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών, πάντως, έχει δώσει οδηγίες στις διάφορες νομαρχίες « να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διευκολυνθεί η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα», με ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους.

Αίσθηση προκάλεσε, χθες βράδυ, δήλωση του επικεφαλής της κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν σεβάστηκε, με τον τρόπο αυτό, την καθιερωμένη «ημέρα σιωπής» που προηγείται της ψήφου.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην ομάδα της Μίλαν, ο «Καβαλιέρε» δήλωσε: «στην Ευρώπη κυκλοφόρησε ότι ήμουν αντικείμενο χλευασμού, διότι στην Ιταλία μου επετέθησαν με την ιστορία του μπούγκα μπούγκα. Στήσανε μια απόλυτη δυσφήμιση και παραποίηση της αλήθειας που στερείται, παντελώς, βάσης. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα, κανένα αδίκημα, παρά τις εκατόν πενήντα χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Συνεχίζουν, όμως, τις δίκες, στοιχεία των οποίων δημοσιεύονται σε όλες τις ξένες εφημερίδες. Στο εξωτερικό, όμως, το δικαστικό σώμα είναι κάτι το σοβαρό, ενώ στην Ιταλία, πρόκειται για μαφία πιο επικίνδυνη από εκείνη της Σικελίας. Ξέρω ότι λέω κάτι το βαρύ, αλλά, έχοντας γνώση της όλης κατάστασης, ξέρω ότι είναι αλήθεια».

Σε σχέση με την οικονομική κρίση, ο «μίστερ τιβί» πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη αυτή παραλογίζεται» και ότι «τον θεωρούν εχθρό της Ευρώπης, ενώ, στην πραγματικότητα, επιθυμεί περισσότερη Ευρώπη και αντιστάθηκε στην πολιτική της λιτότητας, ενώ ο Μόντι υποκλίθηκε στην Μέρκελ και ο Μπερσάνι ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο».

Ο επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας «Επανάσταση Πολιτών», Αντόνιο Ινγκρόια, ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για παραβίαση των κανόνων της προεκλογικής περιόδου.

Τρία εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ιταλοί που ζουν στο μόνιμα στο εξωτερικό, τέλος, έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμα ψήφου τους την για την εκλογή έξι γερουσιαστών και δώδεκα βουλευτών . Τα σχετικά ψηφοδέλτια αποστέλλονται, τις ώρες αυτές, στην Ιταλία, για να καταμετρηθούν μόλις κλείσουν οι κάλπες , στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.