Κάπως έτσι… σώζεσαι

ΟΚάπως έτσι… σώζεσαι… ψυχωμένος Πανιώνιος σε ένα παιχνίδι «τελικό» πήρε πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανθρακικό και έδειξε ότι μπορεί να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Πανθρακικό, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν ότι αν συνεχίσουν να αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο και στις υπόλοιπες αγωνιστικές δεν θα χρειαστεί να σκεφτούν ούτε καν την πιθανότητα υποβιβασμού.

Το 2-0 στη Νέα Σμύρνη απέναντι στους Θρακιώτες για την 23η αγωνιστική, ήταν νίκη… βάλσαμο για τον Πανιώνιο, ο οποίος πλέον μπορεί να «ανασαίνει» με μεγαλύτερη ευκολία.

Στον αντίποδα ο Πανθρακικός έδειξε ότι είναι μία αρκετά ποιοτική ομάδα, ωστόσο, δεν είχε την τύχη σε κάποιες φάσεις, ώστε να πετύχει ένα τέρμα.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Πανθρακικό να δείχνει καλύτερη ομάδα ποιοτικά. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος ανέβαζε την απόδοσή του και κατάφερε μετά το 20λεπτο να επιβάλλει τον ρυθμό του στην αναμέτρηση και να κερδίσει την μάχη του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους προς την εστία του Βρονταρά και προσπαθούσαν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις.

Τη… λύση στην σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων, είχε ο Σάμαρης, ο οποίος στο 35ο λεπτό εκτέλεσε το φάουλ, και η μπάλα αφού πρώτα πήγε στο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» έχοντας πετύχει τον στόχο τους, απελευθερώθηκαν και άρχισαν να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 2-0, με τον Καμπάνταη να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βρονταρά. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά τόσο ο Λαδάκης στο 43’, όσο και ο Σερφά στο 44’ δεν μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός προσπάθησε να μπει άμεσα στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή του Παπαδόπουλου στο 46ο λεπτό πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου. Μέχρι και το 60’ ο Πανιώνιος έδειχνε να είναι… χαμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει παραχωρήσει την πρωτοβουλία στους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο, από το 60’ και μετά οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν και σιγά- σιγά επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και μπόρεσαν να διαφυλάξουν με σχετική άνεση το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο ημίχρονο. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Πανιωνίου να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη, που μπορεί να τους κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πανιώνιος-Πανθρακικός για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Ρόκας, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Σάμαρης, Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Αραβίδης, Ανδράλας (64’ Κουλουχέρης)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Μενδρινός, Τόσκας, Παναγιωτούδης, Κοντοχρήστος

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Ντιόγκο, Μουνάφο, Τζανής (59’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Καστσελάν, Κοντογουλίδης, Μακρυδημήτρης, Γωνιάδης

www.sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.