Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία από το τσίπουρο και το κρασί

Φεβρουάριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πώς δικαιολογείται αυτή η αντιστροφή της τάσης

Το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία από το τσίπουρο και το κρασί Πώς δικαιολογείται αυτή η αντιστροφή της τάσης

Το ουίσκι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, φαίνεται ότι χάνει την πρωτοκαθεδρία του στις προτιμήσεις των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που… κερδίζουν έδαφος το καλό φθηνό κρασί και το τσίπουρο. Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2000 το ουίσκι παρουσίαζε άνοδο στις πωλήσεις μέχρι και 279%, τα τελευταία χρόνια η πορεία τους είναι πτωτική, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» την «αποκαθήλωση» του ουίσκι αποδεικνύουν τόσο τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μείωση στη ζήτησή του από το 2005 μέχρι το 2012 όσο και τα εμπειρικά στοιχεία που προκύπτουν από την κίνηση σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και σούπερ μάρκετ.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος στην κατανάλωση τσίπουρου και του χύμα κρασιού.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξήθηκε από το 2009 κατά 125%. Από αυτόν απαλλάσσεται μόνο το κρασί, ενώ τα εγχώρια, παραδοσιακά αποστάγματα όπως είναι το ούζο και το τσίπουρο έχουν τον μισό φόρο κατανάλωσης και η μπίρα το 25%.

 

www.thebest.gr

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 24th, 2013 at 16:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply