Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνέδρους εν μέσω έντονων διαφωνιών

Φεβρουάριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Βενιζέλος: Το κόμμα αλλάζει – Παναγιωτακόπουλος: Θ΄αναλάβουν την ευθύνη για ότι ακολουθήσει

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνέδρους εν μέσω έντονων διαφωνιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η διαδικασία εκλογής συνέδρων για το κρίσιμο Συνέδριο του ΠαΣοΚ στις 3 Μαρτίου.

Με αφορμή τη διαδικασία αυτή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ μέσα από το συντακτικό του συνέδριο αλλάζει. Κρατά τα καλά της μακράς ιστορικής του διαδρομής και αποβάλλει παθογένειες που το ταλαιπωρούν. Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτός που θα τη στηρίξει και πάλι, με την ενεργό συμμετοχή του, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο εγγυητής της πορείας της πατρίδας μας προς την  έξοδο από την κρίση.

Οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συγκροτούν την ανθεκτική βάση του Κινήματος σε όλη τη χώρα, διασφαλίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων.

Το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα το πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το ασφαλές μέλλον της νέας γενιάς».

Αριστερή Πρωτοβουλία: Κι όμως οι Απόκριες ήρθανε νωρίτερα

Με μια ανακοίνωση – καταγγελία η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠαΣοΚ επισημαίνει:«Θα αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για ότι ακολουθήσει. Πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας. Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα…

Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν… οργανώσεις!

Είναι ντροπή , είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ!

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα καταγραφούν στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη παρέμβαση στην ελεύθερη έκφραση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Λίστες υποψηφίων που στάλθηκαν από τις ΔΟΕΣ και τις ΝΟΕΣ  μετά το κλείσιμο της υποβολής υποψηφιοτήτων που έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΚΑΠ στις 21/02/2013 επέστρεψαν σχεδόν όλες αλλαγμένες , με πρόσθετα φυτεμένα ονόματα υποψηφίων, προκειμένου να ελεγχθεί και να αλλοιωθεί η βούληση των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανέλαβε την ευθύνη να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, ασχολήθηκε μόνο με το πως θα επιτευχθεί ένας κατευθυνόμενος οργανωτικός έλεγχος!

Αποδείχθηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά “μοιράιοι και άβουλοι αντάμα”!

Τραυμάτισαν και εξαφάνισαν την στοιχειώδη ηθική που οφείλει να υπηρετεί ένα δημοκρατικό κόμμα.

Είναι πρωτοφανής η έκταση και το μέγεθος των παρεμβάσεων και των αλλοιώσεων και αποτελούν ύβρη για την ιστορία του κινήματος.

Φυτευτοί υποψήφιοι ανάλογα με τις ανάγκες, άνθρωποι που κατοικούν αλλού και εμφανίζονται υποψήφιοι σε άλλους νομούς,  υποψηφιότητες του ιδίου ατόμου αλλού για τη Νεολαία και αλλού για το Συνέδριο κ.ο.κ.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές γιατί δεν βγαίνει το μαγείρεμα!

Δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια ούτε για τη Νεολαία, το Συνέδριο της οποίας ξεκινά πιο νωρίς από εκείνο του κόμματος!

Φαίνεται ότι και εδώ δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν από τον Απόδημο ήδη από τις 17 του μήνα!

Φαίνεται ότι δεν είναι «αρεστοί»!

Είναι αλήθεια τόσο μεγάλη η «φαγούρα» όσων ανέλαβαν να ευτελίσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, για να ελέγξουν το Συνέδριο ενός κόμματος που απαξιώνεται καθημερινά;

Αυτό είναι το πολιτικό ζητούμενο;

Θέλουν περισσότερους χειροκροτητές;

Θέλουν συνέδρους φαντάσματα; Να τους κάνουν τι;

Να τους χρησιμοποιήσουν την επόμενη ημέρα που;

Πόσο λίγοι, μικροί και ανιστόρητοι είναι!

Αυτή η μικρή ομάδα των «μαγείρων» που έκαψε την προοπτική του Συνεδρίου και οδηγεί σε μια πολιτική παρωδία θα εισπράξει τους καρπούς αυτής της αθλιότητας.

Να τους χαίρονται όσοι τους εμπιστεύτηκαν.

Να τους τιμούν όσοι τους υπηρέτησαν.

Οι μάσκες έπεσαν.

Η αθλιότητα αποκαλύφθηκε.

Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει.

Εμείς καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να δώσουν την πολιτική τους μάχη, με την εκλογή των αντιπροσώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της πορείας του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε μάγειρες, διορισμένες ΕΚΑΠ και μεθοδεύσεις στεκόμαστε με τις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας.

Δίνουμε τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης».

Φώφη Γεννηματά: Το συνέδριο του ΠαΣοΚ είναι αφετηρία αλλαγής

«Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Και πρόσθεσε: «Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους λέμε: Ελάτε να κάνουμε ξανά ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη.

Για το ΠΑΣΟΚ ένας είναι ο δρόμος: Επιστροφή στην κοινωνία».

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 24th, 2013 at 10:55 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply