Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Reuters: “Οι Έλληνες… έκοψαν τους γάμους και τις κηδείες, λόγω κρίσης”

Φεβρουάριος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Λεφτά… δεν υπάρχουν για τις καθημερινές ανάγκες των Ελλήνων, πόσο μάλλον για πολυτέλειες, μεταξύ των οποίων οι γάμοι και οι κηδείες!

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, ολοένα και λιγότεροι Έλληνες πραγματοποιούν μεγάλες και πολυέξοδες γαμήλιες τελετές, καθώς δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ζευγαριών που ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 2011 έφθασε τα 28.000, ενώ το 2008 ο αριθμός ήταν περίπου 40.000, ενώ, ταυτόχρονα, υπήρξε πολλαπλασιασμός των πολιτικών γάμων, καθώς αυξήθηκαν στις 26.000 του 2011 σε σχέση με τους 8.000 τους 2008.

Στο Reuters μιλάει η 28χρονη Ναυσικά Κουτροκόη, η οποία δηλώνει ότι, το να πραγματοποιήσει ένα γάμο όπως τον ονειρευόταν, ήταν πολύ δύσκολο κι έτσι, αυτή και ο σύζυγός της αναγκάστηκαν να κόψουν αρκετά από τα έξοδα.

Η συνεχιζόμενη ύφεση έχει επίδραση και σε ένα ακόμη μυστήριο, σεβαστό απ’ όλους τους Ελληνες: τις κηδείες. Πολλές οικογένειες, που παραδοσιακά είχαν λεφτά για να θάψουν τους νεκρούς τους, δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα μιας κηδείας,

“Οι Έλληνες είχαν πάντα χρήματα για τους νεκρούς τους, αλλά τώρα οι άνθρωποι είναι σε πολύ κακή κατάσταση” δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, Νίκος Κόκκινος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα νεκροταφεία, ενώ οι δημοτικές αρχές έχουν κόψει αρκετά το κόστος σε πολλά νεκροταφεία της Αθήνας.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φθάσει τα ελληνικά νοικοκυριά αποτυπώνεται, βέβαια, και στα νοσοκομεία, όπου οι οικογένειες συχνά δεν παίρνουν τους νεκρούς τους, γιατί δεν αντέχουν τα έξοδα κηδείας.

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, Βασίλης Τράνου, δηλώνει στο Reuters ότι έχει μειώσει αρκετά τις τιμές της επιχείρησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αναλάβει κηδείες ακόμη και δωρεάν.

www.newsit.gr

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 23rd, 2013 at 15:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply