«Οι προσπάθειες για στοχευμένη και ‘έξυπνη’ ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία στα τελικά στάδια εφαρμογής της για το 2013»

http://4.bp.blogspot.com/-dT1i-vcNVAQ/USj9-dr5YBI/AAAAAAABtfs/nihUSc7LGxY/s1600/94.jpgTo πρόγραμμα SMART+ είναι ένα διακρατικό έργο 6 εταίρων για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στις μικρές επιχειρήσεις.  

Υλοποιείται από το 2010 από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που πρόσφατα ολοκλήρωσαν τα εργαστήρια κεφαλαιοποίησης του προγράμματος.

Το 2013 αποτελεί τη χρονιά ολοκλήρωσης του έργου, όπου το  Περιφερειακό Ταμείο  ακολουθώντας τον σχετικό προγραμματισμό,  έχει προτείνει προς τους λοιπούς εταίρους  βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές (στους τομείς δράσης που προβλέπονται) από τα υποπρογράμματα  Innofin, IART & SMEgoNET.

Στην επόμενη περίοδο όλες οι επιχειρηματικές πρακτικές που επιλέγονται στο εταιρικό ευρωπαικό επίπεδο επεξεργάζονται και θα καταλήξουν στο να αποτελέσουν τον βασικό κορμό στην σύνταξη της Χάρτας Επιχειρηματικότητας, όπου θα συγκεντρώνονται οι πολιτικές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας σε ότι αφορά τους 6 διακρατικούς εταίρους του έργου.

Τέλος το πρόγραμμα θα παράξει έως το φθινόπωρο του 2013, ως στρατηγικό κείμενο αναφοράς ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας από τις ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας με βάση την τετραετή ενασχόληση με το Smart+.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους εταίρους του και τις δράσεις του μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντλούν από:

www.smartplusinnovations.eu

www.pta-pdm-smartplus.gr

και μέσω ερωτημάτων στην υπεύθυνη έργου για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κας Κούτσιανου Κατερίνας τηλ. 2461053996

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.