Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε 12.410 έτοιμες μερίδες με λαζάνια!

Φεβρουάριος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πωλούνταν από τοπική αλυσίδα στην Πορτογαλία

Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε 12.410 έτοιμες μερίδες με λαζάνια!12.410 μερίδες έτοιμα λαζάνια με βοδινό κιμά που στην πραγματικότητα περιείχαν κρέας αλόγου κατάσχεσαν οι πορτογαλικές αρχές.

Τα προϊόντα αυτά είχαν παραχθεί στο Λουξεμβούργο με πρώτες ύλες που προήλθαν από τη Ρουμανία και πωλούνταν, με την επωνυμία Euroshopper, στα καταστήματα μιας τοπικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου.

Η κατάσχεση έγινε αφού οι αρχές ενημερώθηκαν από το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τις Ζωοτροφές και τα Τρόφιμα (RASFF) για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως ανέφερε η Αρχή για την Οικονομική και Διατροφική Ασφάλεια (ASAE) σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι αρχές προχώρησαν επίσης σε περίπου πενήντα ελέγχους από τους οποίους αποκαλύφθηκαν παρατυπίες στη σήμανση των προϊόντων αλλά «χωρίς κινδύνους για τη δημόσια υγεία», όπως τονίζονταν στην ίδια ανακοίνωση.

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 23rd, 2013 at 08:26 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply