Από το αποτέλεσμα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς τη Δευτέρα, στο υπουργείο Οικονομικών, θα κριθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε στη σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών από 21 μπλόκα, στη Νίκαια της Θεσσαλίας. Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για να κλειστεί το ραντεβού αυτό με τους υπουργούς, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο μπλόκο της Νίκαιας.

“Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που της είχαν θέσει οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων για συνάντησή τους με τη Διυπουργική Επιτροπή και επειδή αυτό δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγροτών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνάντηση, η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου συναντήθηκαν τόσο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη όσο και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη και τους επισήμαναν την αναγκαιότητα για θέσπιση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και στόχος τους είναι να αποσπάσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Πάντως, η κυβέρνηση κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με αγρότες από διάφορες περιοχές και το πρωί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνάντησε αγροτοσυνδικαλιστές από την Ηλεία και την Αχαία, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και τα αιτήματά τους για βελτίωση της κατάστασης του αγροτικού τομέα.

“Κάνουμε βήματα προσέγγισης με τους αγρότες, με διάλογο επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Πράγματι οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα καταβάλλουν βαρύ φορτίο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους αγρότες από την Αχαΐα και την Ηλεία για την ιδιαίτερα χρήσιμη κουβέντα που είχαμε. Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, που είναι το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Μαζί με τους αγρότες λοιπόν, θα σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας”, τόνισε μετά την συνάντηση ο υπουργός.

Οι αγρότες αποφάσισαν  να συνεχίσουν την παραμονή τους στα μπλόκα προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.