Συγκλονιστικες εικονες απο εναν… Αγνωστο κοσμο!

«Το σπίτι είναι οι άνθρωποι, όχι ένα μέρος. Αν επιστρέψετε πίσω αφού έχουν φύγει οι άνθρωποι, τότε το μόνο που μπορείτε να δείτε είναι αυτό που δεν υπάρχει πια…», έλεγε ένας διάσημος συγγραφέας προκειμένου να καταδείξει τη σημασία που έχει το ανθρώπινο στοιχείο για μια κατοικία, είτε πλούσια είτε φτωχική είναι αυτή. Ο διάσημος φωτογράφος Steve McCurry μάς μεταφέρει νοερά μέσα από τις εικόνες του σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι στα σπίτια του κόσμου.

Με τον τίτλο «Where we live» (σ.σ. «Εκεί όπου ζούμε») ο φωτογράφος επικεντρώνεται κυρίως στις πιο φτωχές περιοχές, αυτές όπου οι άνθρωποι έχουν μια ταπεινή και πρόχειρη ίσως κατοικία για «σπίτι». Ωστόσο, παρά τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τις υποβαθμισμένες κατοικίες, καθεμία από τις οικογένειες σε αυτή τη συλλογή αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική αλλά και πιο ειλικρινή ερμηνεία για το τι σημαίνει πραγματικά «σπίτι». «Γιατί μπορεί τα σπίτια και οι θέσεις τους να μην είναι ιδανικά, αλλά οι άνθρωποι είναι πιο δεμένοι και περισσότεροι αγαπημένοι μεταξύ τους», όπως επισημαίνει και ο φωτογράφος.

1. Μαυριτανία

2. Σρι Λάνκα

3. Μάλι

4. Πακιστάν

5. Jodhpur, Ινδία

6. Βραζιλία

7. Μαρόκο

8. Qala-e Sabzi, Αφγανιστάν

9. Κασμίρ

10. Τανζανία

11. Kabul, Αφγανιστάν

12. Ρωσία

13. L’Aquila, Ιταλία

 

www.perierga.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.