Η κηραλοιφή χρησιμοποιείται παραδοσιακά στα χωριά της πατρίδας μας για θεραπεία συγκάματος, σε κοψίματα και καψίματα γενικώς. Φυσικό καλλυντικό – φάρμακο, ιδανικό για δερματικές παθήσεις, εγκύματα, τραύματα, για τον επιχείλιο έρπητα, ρευματικούς πόνους, μασάζ, σκάσιμο των χειλιών και των χεριών.

Κατάλληλη και για το πρόσωπο ως κρέμα νυκτός. Καθαρίζουμε το πρόσωπο και αλείφουμε. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
Ιδανική για καψίματα, σκασμένα χείλη, συγκάματα.

Επίσης σε ελαφριές πληγές, κοψίματα, σκασμένες φτέρνες και χέρια. Πάρα πολύ καλή για περιπτώσεις ξηροδερμίας.

Αποτελεσματική για τα καψίματα από τον ήλιο. (κάτι σαν κρέμα after sun)

Η κηραλοιφή με σπαθόλαδο είναι παραγματικά θαυματουργή , ειδικά στα εγκαύματα και στις αιμοροίδες.

Για να γλυτώσετε από τον πόνο και την δυσφορία που προκαλούν οι αιμοροίδες αλλείψτε με κεραλοιφή, αφού πρώτα καθαρίσετε το σημείο με καθαρό νερό. Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα.Οι αιμοροίδες θα εξαφανιστούν σε λιγότερο από 7 μέρες.

Επειδή περιέχει κερί μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε δερμάτινα ρούχα και καπέλα, επίσης σε έπιπλα και δερμάτινα παπούτσια σαν γυαλιστικό – συντηρητικό.

Και λίγες πληροφορίες για το κερί μέλισσας:
Είναι το προϊόν που παράγουν σε μικρά λέπια οι νεαρές εργάτριες από 4 ζεύγη κηρογόνων αδένων. Για την παραγωγή ενός κιλού κεριού οι μέλισσες καταναλώνουν 8 κιλά μέλι. Το κερί είναι ένα μίγμα από 300 περίπου ουσίες (υδρογονάνθρακες, μονοϋδρικές αλκοόλες, λιπαρά οξέα, υδροξυοξέα, διόλες) που είναι απίθανο να συνθέσει ο άνθρωπος. Το κερί χρησιμοποιήθηκε ως φαρμακευτική ουσία για αλοιφές και διάφορα άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Κάποιες από τις φαρμακευτικές του χρήσεις είναι ενάντια της χρόνιας μαστίτιδας, του εκζέματος, των εγκαυμάτων, της δερματίτιδας. Περιέχει αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση για παρειακές στοματικές αρρώστιες και προβλήματα του άνω αναπνευστικού αγωγού. Χρησιμοποιείται στην βιομηχανία καλλυντικών. Άλλες χρήσεις του είναι στη βιομηχανία των κεριών, βερνικιών κα ως μονωτικό υλικό. (πηγή:Ομοσπονδία μελισσοκομικών συλλόγων Ελλάδος)

Star-Fm.gr με πληροφορίες και  από το goneis-paidia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.