Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων

Φεβρουάριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανακοινώθηκε από τον Χατζηδάκη

Πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης Ένεση ρευστότητας συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης .

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί στο σύνολο του στις 15 Μαρτίου αφορά την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα των τουριστικών (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, γραφεία ενοικίασης γραφείων κτλ ) αλλά και των επιχειρήσεων από τον κλάδο της εστίασης.

Η δράση, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τουρισμό (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, γραφεία ενοικίασης γραφείων, κ.α.) , σε όλα τα νησιά .

Η δράση θα παρέχει δάνεια ύψους από 10.000-30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους και ειδικά για τα μικρά νησιά, κάτω των 3.100 κατοίκων, πλήρη επιδότηση επιτοκίου και θα αφορά στην υλοποίηση ενεργειών εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, αισθητικής βελτίωσης και κάλυψης λειτουργικών αναγκών επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που συμβάλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να εντάσσονται τόσο υπό ίδρυση ή νέες όσο και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες χρηματοδότησης προβλέπονται να είναι απλοποιημένες ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Η επίσημη προκήρυξη όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθούν και κωδικοί (επαγγέλματα) που δεν καλύπτονται σήμερα από το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη τρέχει στη μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αναλαμβάνουν να «τρέξουν» από κοινού τα υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η δράση θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Δείτε την πλήρη συνέντευξη εδώ.

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 22nd, 2013 at 22:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply