Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος: Πήγαν να κατασχέσουν αυτοκίνητα υπουργών

Φεβρουάριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρωτοφανές περιστατικό

Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δύο υπουργών επιχείρησαν να κατασχέσουν δικαστικοί επιμελητές στην Κύπρο, εκτελώντας ένταλμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας για οφειλές του κράτους σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, πολίτες είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή δεν είχαν αποζημιωθεί για απαλλοτριώσεις γης, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που μέσα στο κτίριο βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη. Δικαστικοί επιμελητές εμφανίσθηκαν και επιχείρησαν να κατασχέσουν το αυτοκίνητο του Κύπριου υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, που μετείχε στη σύσκεψη.

Οι κλητήρες ζήτησαν από τον υπουργό να κατέβει από το όχημα, να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει τα κλειδιά. Ο οδηγός του όμως δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές με αποτελεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι κλητήρες επιχείρησαν να κατασχέσουν και το αυτοκίνητο του υπουργού Οικονομικών Β. Σιαρλή, ενώ έξω από το υπουργείο Οικονομικών έφτασαν και γερανοί και φορτηγά για να παραλάβουν έπιπλα, υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου όμως έκλεισαν την πόρτα στους δικαστικοί επιμελητές και οι τελευταίοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου τους.

Το πρωτοφανές περιστατικό -που μπορεί να κρύβει όμως και πολιτικό παρασκήνιο καθώς σημειώνεται λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών- έληξε τελικά με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ προκάλεσε και πολιτική κόντρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου έκανε λόγο για δυσφήμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για χαρη της προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τα γεγονότα πρωτοφανή.

Σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση για κατάσχεση κρατικής περιουσίας για οφειλές του κράτους σε πολίτες έλαβε το Δικαστήριο και στην Πάφο.

Megatv.com

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 22nd, 2013 at 19:05 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply