Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δαχτυλίδι κατά της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Φεβρουάριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μπορεί να συγκρατήσει τη χαλαρωμένη βαλβίδα του οισοφάγου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/0A827846B26C2E82F36735B79E2591FC.jpgΜια μικρή συσκευή σε σχήμα δαχτυλιδιού με μαγνήτες μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της χρόνιας γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε online στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

O δακτύλιος τοποθετείται λαπαροσκοπικά στην βάση του οισοφάγου με σκοπό να συγκρατήσει τη χαλαρωμένη βαλβίδα του, η κατάσταση της οποίας άλλωστε είναι αυτή που επιτρέπει την παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών πρώτων χρόνων πενταετούς έρευνας που είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση του οισοφαγικού δακτυλίου ανακούφισε τα συμπτώματα στους 92 από τους 100 ασθενείς και επέτρεψε στο 87% εξ’ αυτών να αποδεσμευτούν από τα αντιόξινα φάρμακα. Ωστόσο, σε έξι ασθενείς η συσκευή προκάλεσε σοβαρές ενοχλήσεις και στους τέσσερις η συσκευή αφαιρέθηκε. Στο 68% παρουσιάστηκε δυσκολία στην κατάποση, αλλά σταδιακά το σύμπτωμα αυτό υποχώρησε.

Η συσκευή ονομάζεται LINX Reflux Management System και πρόσφατα εγκρίθηκε η χρήση της από τον αμερικανικό ΕΟΦ (FDA).

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 22nd, 2013 at 18:22 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply