Να ανατρέψει το σε βάρος του 3-0 από τον πρώτο αγώνα ή τουλάχιστον να πέσει μαχόμενος θέλει ο Ολυμπιακός στην αποψινή ρεβάνς για τους «32» του Europa League. «Καμίνι» το γήπεδο. Οι σκέψεις του Μίτσελ.

Θρύλε, μπορείς!

Πίστη υπάρχει. Μένει να φανεί αν υπάρχει και η δυνατότητα να ανατρέψει ο Ολυμπιακός απόψε (22:05, ΑΝΤ1, ) το σε βάρος του 3-0 από την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Λεβάντε και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.

Υπό άλλες συνθήκες ένα τέτοιο σκορ θα ήταν απαγορευτικό για σκέψεις… ανατροπής του. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν λόγους να πιστεύουν:

-είναι βέβαιοι πως δεν είναι δυνατό να παρουσιάσουν τόσο κακό πρόσωπο όσο την περασμένη εβδομάδα.

-είναι αδύνατο να πάνε και πάλι όλα στραβά όπως στο παιχνίδι της Ισπανίας, αλλά και να αντιμετωπίσουν μία τόσο εχθρική διαιτησία.

-αυτή τη φορά είναι περισσότερο υποψιασμένοι για τη δυναμική της Λεβάντε.

-ο Μίτσελ γνωρίζει πολύ καλύτερα το υλικό του μετρώντας επτά περισσότερες μέρες στην ομάδα.

-ο κόσμος του Ολυμπιακού πιστεύει στην πρόκριση όπως αποδείχτηκε από τη διάθεση των εισιτηρίων (χθες βράδυ είχαν μείνει 1.100 και αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα) και θα σπρώξει την ομάδα για την ανατροπή.

-η Λεβάντε δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την πίεση και μπορεί να «λυγίσει» αν πιεστεί.

Γρίφος η ενδεκάδα

Ο Μίτσελ δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στους… παίκτες του για τις σκέψεις που έχει για το βασικό σχήμα. Θα προτιμηθεί ο φορμαρισμένος αλλά ελαφρά τραυματίας Μέγιερι ή ο ετοιμοπόλεμος Κάρολ στο τέρμα; Θα παίξει ο Μανιάτης και πάλι σαν δεξί μπακ ή θα μετατεθεί στο κέντρο για να αγωνιστεί ως οπισθοφύλακας ο Ντιακιτέ; Ποιοι δύο από τους Μανωλά, Σιόβας και Κοντρέρας θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ; Θα προτιμηθεί ο Ιμπαγάσα; Θα επιλεγεί σχήμα με δύο επιθετικούς, Μήτρογλου και Τζεμπούρ ή όχι;

Τα ερωτήματα αυτά δεν θα πάρουν απάντηση παρά μόνο λίγη ώρα πριν τη σέντρα. Πάντως το πιθανότερο είναι ο Μέγιερι να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έστω και με νάρθηκα, ο Μανιάτης να παραμείνει σε θέση δεξιού μπακ, με τον Χολέμπας στο απέναντι άκρο, ενώ Σιόβας και Κοντρέρας φαίνεται πως έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Μανωλά για το δίδυμο των στόπερ. Ο Φέισα αναμένεται να είναι αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του Γκρέκο και Μασάντο, ενώ ο Μήτρογλου θα είναι στην κορυφή της επίθεσης με τον Τζεμπούρ σε πιο περιφερειακό ρόλο και τον Βλαχοδήμο σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού (χωρίς να αποκλείεται η επιστροφή του Πίνο).

Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Αμπντούν, ο ανέτοιμος Φουστέρ, ο Παπάζογλου που δεν έχει δηλωθεί, ο νεοαποκτηθείς Μπόατενγκ, αλλά και οι Πάντελιτς και Μοντέστο για λόγους τακτικής. Προπόνηση έχει προγραμματιστεί και για το πρωί.

Το βέβαιο είναι πως ο Μίτσελ δίνει μεγάλη έμφαση όχι απλώς στο να σκοράρει και μάλιστα γρήγορα η ομάδα του, αλλά και στο απαραβίαστο της εστίας της ομάδας του.

Στο παιχνίδι της

Το αποψινό ματς θεωρητικά ταιριάζει γάντι στη Λεβάντε. Μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει κλειστά και να χτυπά στις αντεπιθέσεις, πόσω μάλλον όταν έχει «προίκα» ένα σκορ σαν το 3-0. Ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ θα παρατάξει την ομάδα του με το σύνηθες 4-2-3-1 και τους Νάβας (τέρμα), Χουανφράν (αριστερό μπακ), Λόπεθ (δεξί μπακ), Ναβάρο, Μπαγεστέρος (στόπερ), Μπαρκέρο, Ιμπόρα (κεντρικά χαφ), Μίτσελ (επιτελικός μέσος), Ρίος (δεξί εξτρέμ), Ρουμπέν (αριστερό εξτρέμ) και Μάρτινς (σέντερ φορ). Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Ντιόπ, ο Βύντρα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο τραυματίας Λελ.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.