Τα νέα ευρήματα στα Τουρκοβούνια για κατασκευή βομβών με τηλε-πυροδότηση- Οι κωδικοποιημένοι διάλογοι και ο ρόλος μιας… γάτας

Αναμένονται εντάλματα σύλληψης για γυναίκα και 20χρονο αντιεξουσιαστή

Εντάλματα σύλληψης για άλλα δύο άτομα -ένα εξ αυτών γυναίκα και ένας 20χρονος αντεξουσιαστής- που εμπλέκονται στη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και πιθανόν στον Φιλώτα Φλώρινας αναμένεται να εκδώσουν τα επόμενα 24ωρα οι δικαστικές αρχές με βάση στοιχεία που συγκεντρώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, έναν οδηγό κατασκευής βομβών με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, αντίστοιχου του μηχανισμού που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» τον Μάιο του 2004 στη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας. Όμως η συγκεκριμένη οργάνωση δεν χρησιμοποίησε στις επόμενες ενέργειές της βόμβες με πυροδότηση από κλήση κινητού. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται ότι η βόμβα στη θεσσαλική πόλη ενεργοποιήθηκε από λάθος κλήση, από μια ανυποψίαστη γυναίκα εκ Μακεδονίας. Στα επόμενα χτυπήματά της η οργάνωση χρησιμοποιούσε βόμβες με τηλεχειρισμό.

Η «Λαϊκή Θέληση» χρησιμοποίησε πάλι εκρηκτικό μηχανισμό με ενεργοποίηση μέσω κινητού στην επίθεση στο άδειο τότε πολιτικό γραφείο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Περιστέρι τον Φεβρουάριο του 2010. Από τότε η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει επανεμφανισθεί, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να γνώριζαν δύο-τρία από τα μέλη της. Σημειώνεται ότι ουδέποτε είχε διαπιστωθεί ότι η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» χρησιμοποιούσε βόμβες με πυροδότηση από κινητό ή με τηλεχειριστήριο.

Παράλληλα μέσα στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις μεταξύ των αντεξουσιαστών στις συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων προκειμένου οι κινήσεις τους να μη γίνονται αντιληπτές από τους αναλυτές του συστήματος υποκλοπών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ.

Το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκαν στη δημοσιότητα τμήματα αυτών των κωδικών. Ανάμεσα στα άλλα οι ύποπτοι έλεγαν «η γάτα με γρατζούνισε πολύ» και εννοούσαν ενεργοποίηση συνεργών τους. Εγραφαν «η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική» φράση που σήμαινε συνάντηση-ραντεβού με άλλους «συντρόφους». Γράφουν «μου έπεσαν τα ρούχα από μπαλκόνι» εννοώντας συνάντηση εντός δύο ημερών στις έξι το απόγευμα στα «σκαλάκια» (άγνωστης τοποθεσίας), όπου θα τους περιμένει ταξί.

Επιπλέον χρησιμοποιείται η φράση «ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ και βγήκε χιοστός» όπου «Χ» ορίζανε τον φίλο τους που θα ειδοποιείτο, με βάση σχετική λίστα που είχαν καταρτίσει.  Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με μαρτυρίες  περιοίκων οι ένοικοι του ισογείου διαμερίσματος στα Τουρκοβούνια είχαν πράγματι μια γάτα που φαίνεται να την πήραν μαζί τους,  όταν αναχώρησαν προ μερικών εβδομάδων. Σημειώνεται ακόμη ότι έξω από το διαμέρισμα βρέθηκε και μια γυναικεία ομπρέλα που φέρεται να είχε ξεχάσει επισκέπτρια του σπιτιού.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.