Την Παρασκευή θα αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση

http://img.protothema.gr/422751E5CC8A192828346142B877FD55.jpg

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η δίκη του Νοτιοαφρικανού, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, σκότωσε στο σπίτι του τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.
Η απόφαση σχετικά με την αποφυλάκισή του με εγγύηση ήταν να ληφθεί σήμερα, τρίτη μέρα ακρόασης, ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί καθώς ο κατήγορος του Πιστόριους, Τζέρι Νελ,  δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την παρουσίαση των στοιχείων της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, μέτα την αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που είχε τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας της Στέενκαμπ, Χίλτον Μπόθα, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε παλιότερο αιματηρό περιστατικό, την έρευνα αναλαμβάνει ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νοτίου Αφρικής.

Οι κατηγορίες για τον Μπόθα είχαν αποσυρθεί προσωρινά αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ενημερώθηκε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες επαναφέρθηκαν και ο αστυνομικός θα σταθεί στο εδώλιο το Μάιο.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρου, ζήτησε υποβάθμιση της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις για τον Χίλτον Μπόθα υπονομεύει τις καταγγελίες της εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο Ρου προσπάθησε επίσης να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Μάλιστα, υποστήριξε πως  τα στοιχεία είναι «φτωχά» για να στηρίξουν την κατηγορία για φόνο εκ προ μελέτης.

Ο δικηγόρος του Πιστόριους συνέχισε λέγοντας πως είναι γεγονός ότι η Ρίβα και ο Οσκαρ πέρασαν το βράδυ μαζί δείχνοντας μια σχέση αγάπης και όχι μια προμελετημένη δολοφονία.

«Αν ήθελε να τη σκοτώσει, θα το έκανε στο κρεβάτι και όχι στο μπάνιο», είπε ο Μπάρι Ρου και πρόσθεσε πως ο Όσκαρ ήθελε να τη σώσει, για αυτό και την πήρε στα χέρια και την κατέβασε από τις σκάλες.

Όσον αφορά στις μαρτυρίες περί έντονης λογομαχίας τη νύχτα της δολοφονίας, είπε ότι οι γείτονες δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τι συνέβαινε γιατί ήταν μακριά από το σπίτι του 26χρονου Παραολυμπιονίκη.

Όπως είπε, η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τα ιατροδικαστικά στοιχεία, αφού δεν υπάρχουν μάρτυρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κατήγορο, Τζέρι Νελ, η κατάθεση του 26χρονου δεν είναι πειστική και η ενέργειά του Πιστόριους δείχνει έναν άντρα οπλισμένο που ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει.

Μάλιστα, όπως είπε ο Νιλ, ο Πιστόριους θέλει απλά να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία, να αφεθεί ελεύθερος και να ζήσει τη ζωή του σαν να μη συνέβη τίποτα.

Yπενθυμίζεται ότι σήμερα η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους.

«Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της.


Η στιγμή που ο Πιστόριους φτάνει στο δικαστήριο
Πηγή: Twitter/ @Lbannermantimes


O αδερφός και ο πατέρας του Όσκαρ Πιστόριους

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.