Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ- ΑΜΚΑ στα Ταμεία

Φεβρουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κατεπείγουσα επιστολή Βρούτση προς τους διοικητές προκειμένου να λάβουν μέτρα

Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ- ΑΜΚΑ στα Ταμεία

Μέχρι τις 10 Μαρτίου θα πρέπει όλες οι διασταυρώσεις των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων να έχουν ολοκληρωθεί και το σύνολο των συνταξιούχων να έχουν δηλώσει τα στοιχεία αυτά στα ταμεία τους.

Αυτό ζητά ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης με κατεπείγουσα επιστολή του που απέστειλε προς όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην επιστολή, ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 189.714 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν δηλώσει στο ταμείο τους τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), όπως και 307.473 περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την ολοκλήρωση των στοιχείων αυτών θα είναι ευκολότερη η δυνατότητα διενέργειας διασταυρώσεων των στοιχείων μεταξύ της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Βρούτσης ζητεί  να προβούν σε επανυπολογισμό των συντάξεων εφαρμόζοντας όλους τους νόμους που δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Κι αυτό προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις για τις περικοπές στις διπλές συντάξεις όπως και στις περιπτώσεις απασχόλησης συνταξιούχων.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει προς τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων:

«Με το νόμο που καταθέτουμε στην Βουλή, όχι μόνο νοικοκυρεύουμε το ασφαλιστικό σύστημα αλλά απέχουμε ελάχιστα από το να έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συντάξεων στην Ευρώπη. Και αυτό χωρίς να δαπανήσουμε ούτε 1 ευρώ από τον έλληνα φορολογούμενο. Μόνο με την θέληση μας.

Ωστόσο, είναι κρίμα μία δουλειά που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους διοικητές των ταμείων και τους υπαλλήλους και σχεδόν ολοκληρώνεται, να μην φτάσει στο τέλος της. Γι’ αυτό ζητάω να καταβάλλουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη και αυτού του εθνικού στόχου. Γιατί πολύ απλά, μπορούμε».

Ολόκληρη η επιστολή του υπουργού και σχετικοί πίνακες αποδεκτών

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 21st, 2013 at 07:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply