Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό της γρίπης H1N1

Φεβρουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τρεις εξ αυτών είχαν ηλικία κάτω των 50 ετών

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό της γρίπης H1N1

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 12. Τρεις εξ αυτών είχαν ηλικία κάτω των 50 ετών.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους προσβλήθηκαν από το στέλεχος Η1Ν1 του τύπου Α του ιού της γρίπης και μόνο ένας από τύπου Β. Οι δέκα νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με χαρτομάντιλο και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Οι ενήλικες μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο μία ημέρα πριν αρρωστήσουν έως 5-7 ημέρες από τη στιγμή που θα εκδηλώσουν τα συμπτώματα. Τα παιδιά και οι ασθενείς με σοβαρή ανοσοκαταστολή μπορεί να μεταδίδουν για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

 

Φυντανίδου Ελενα

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 21st, 2013 at 12:31 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply