Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στρος Καν: Ένα «υπέροχο» εγωϊστικό γουρούνι…

21 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ

Στρος Καν: Ενα «υπέροχο» εγωϊστικό γουρούνι... Χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού, η πρώην ερωμένη του Στρος Καν, Μαρκέλα Γιακούμπ, στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου, παραθέτει μια… τοξική περιγραφή με λίαν κυνικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, παρομοιάζοντας την ζωή του με αυτή ενός γουρουνιού, κατηγορώντας τον ότι του άρεσε να τον κολακεύουν φίλοι και γνωστοί, διοργανώνοντας όργια για να τον ικανοποιήσουν με την προσδοκία ότι κάποια μέρα θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο λόγος που ένιωσε έλξη για την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ, ήταν τα χρήματα και η πολυτέλεια στην οποία αδυνατούσε να αντισταθεί.

Στο βιβλίο της, με τίτλο «Η ωραία και το τέρας», η νομικός και συνεργάτης της Liberation, η οποία το 2012, επί επτά μήνες ήταν και ερωμένη του Στρος Καν (για…ερευνητικούς λόγους όπως η ίδια παραδέχεται) δεν χαρίζεται ούτε στον ίδιο, ούτε στον περίγυρό του, ούτε στην πρώην σύζυγό του, Αν Σενκλέρ.

Στο πόνημά της, καταπιάνεται με διάφορες πλευρές της ζωής του Στρος Καν, με ωμές αναφορές:

Για την προσωπικότητα του Στρος Καν
«Η κύρια προσωπικότητα είναι ένα διττό όν, μισός άνθρωπος, μισό γουρούνι…Αυτό που είναι δημιουργικό, καλλιτεχνικό στον Ντομινίκ Στρος Καν, (που είναι) ωραίο, ανήκει στο γουρούνι και όχι στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι απαίσιος, το γουρούνι είναι υπέροχο, παρότι είναι γουρούνι. Είναι ένας καλλιτέχνης των υπονόμων, ένας ποιητής της αθλιότητας και της ρυπαρότητας».

Στρος Καν: Ενα «υπέροχο» εγωϊστικό γουρούνι...

Για την αχαλίνωτη ερωτική ζωή
«Η λίστα των ερωμένων του, των κατακτήσεων της μιας ημέρας, οι πόρνες που διαδέχονταν η μια την άλλη (ή και η ταυτόχρονη παρουσία τους) δείχνει μια άλλη όψη της γουρουνίσιας ζωής στου. Αυτές οι γυναίκες ήταν άσχημες και πρόστυχες ωσάν η αναζήτηση για τις όμορφες να αποτελούσε ήδη ένα τρόπο να είναι κανείς περισσότερο άνθρωπος από γουρούνι».

Για το κύκλωμα πορνείας και τα όργια (υπόθεση Καρλτόν)
Οι φίλοι του Στρος Καν που τον καλούσαν στα ροζ πάρτι «πίστευαν ότι αν οργανώσουν παρτούζες, θα είχαν προνόμια την ημέρα που θα γινόσουν πρόεδρος…Σου αρέσουν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι που προσπαθούν να σε ευχαριστήσουν. Σου άρεσε που πλήρωναν για όλα, που σε υπηρετούσαν αυτές τις βραδιές σα να ήσουν βασιλιάς». Αυτή η στάση και όχι οι σχέσεις του DSK με τις γυναίκες είναι καταδικαστέα, υποστηρίζει η συγγραφέας του βιβλίου.

«Αυτό σε κάνει μπάσταρδο που χαίρεσαι με την ταπείνωση των άλλων (όταν) ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι ταπεινώνονται» σημειώνει.

Για την Αν Σενκλέρ
«Είχε το όνειρο να γίνει σύζυγος ενός προέδρου. Και όταν σε γνώρισε, είπε: Αυτός είναι ο ίππος μου. Νάτος επιτέλους» αναφέρει η δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως αυτό που έλκυσε τον Στρος Καν ήταν τα χρήματα της Σενκλέρ:

«Πολύ λίγοι άνθρωποι ήξεραν ότι η γυναίκα σου σε είχε κάνει…κανίς. Δεν μπορούσες να σκεφτείς να την αφήσεις γιατί αυτή τη ζωή μέσα στην πολυτέλεια, ήταν αδύνατον να την εγκαταλείψεις από την στιγμή που την γεύτηκες».

«Όσο πιο πολύ σε είχε στην κατοχή της, τόσο σε υπέβαλε σε αυτό τον εξευτελισμό, σε αυτή την απαίσια εκπόρνευση» ισχυρίζεται η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Για τα δικά της κίνητρα
Η Γιακούμπ παραδέχεται ότι η σχέση της με τον Στρος Καν χρησίμευσε ως έρευνα για το βιβλίο της.

Φέρθηκα «σαν αγία», αισθανόμενη την υποχρέωση να σώσει κάποιον «ατιμασμένο και περιφρονημένο». Λέει ότι την στιγμή της συνάντησής τους ήταν «πολύ αποκαρδιωμένη».

«Το μάντευα ότι ένας άνδρας τόσο εγωιστής, μπορούσε να μεταμορφωθεί στο εργαλείο για την καταστροφή μου» υποστηρίζει.

Ερωτηθείσα από το περιοδικό Nouvel Observateur- που δημοσιεύει τα αποσπάσματα- ποια είναι η σημερινή της γνώμη για τον Στρος Καν, η Γιακούμπ λέει: «αυτός ο άνδρας δεν είναι βιαστής, ούτε κακός. Το πρόβλημά του είναι ο εγωισμός του, η πνευματική του ένδεια και η απουσία ευαισθησίας που τον μετατρέπουν σε κτήνος. Νομίζει ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι…αισθάνεται πιο πονηρός και κάνει βλακείες. Είναι καταδικασμένος να τα χάσει όλα εξαιτίας αυτής της τυφλότητας και της περιφρόνησης».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσίευση των αποσπασμάτων προκάλεσε τόσο την αντίδραση του Στρος Καν που δήλωσε «διπλά αηδιασμένος» και της πρώην συζύγου του Αν Σενκλέρ που χαρακτήρισε την Γιακούμπ «διεστραμμένη και ανέντιμη».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2013 at 23:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply