Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Φεβρουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το ΣτΕ επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος

Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Νόμιμο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους αρνούνται να πληρώνουν τα διόδια ή ανεβάζουν τις μπάρες για να περάσουν «δωρεάν» τα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την προσφυγή του δημάρχου Ωρωπού Ι.Οικονομάκου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Παράλληλα, το ΣτΕ απασχόλησε το επιχείρημα του δημάρχου ότι επιβαρύνονται καθημερινά με διόδια οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού λόγω των μετακινήσεών τους και της μεταβίβασής του στην πρωτεύουσα.

Όπως προέκυψε, όμως, από τα έγγραφα που προσκόμισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο δικαστήριο, υπάρχει εκτός της εθνικής οδού (οδικός άξονας Πατρών – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων – ΠΑΘΕ), «εναλλακτικό» οδικό δίκτυο, πλήρως ασφαλτοστρωμένο που διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά και παράπλευρο δίκτυο της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Ωρωπού να έχουν πρόσβαση στην πρωτεύουσα χωρίς διόδια.

Οι δικαστές, εξάλλου, σημειώνουν ότι ο καθορισμός του ύψους των διοδίων μπορεί να γίνεται με υπουργική απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, όπως υποστηρίζει ο Ι.Οικονομάκος και, κατά συνέπεια, δεν θα παραβιάζεται το άρθρο 43 του Συντάγματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 21st, 2013 at 11:44 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply