Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κίνα: Αντί για τους ρύπους των εργοστασίων απαγορεύουν τις…ψησταριές

Φεβρουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η κυβέρνηση δηλώνει, σοβαρά, ότι οι υπαίθριοι ψήστες προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση

Κίνα: Αντί για τους ρύπους των εργοστασίων απαγορεύουν τις...ψησταριές

Ένα πρωτότυπο μέτρο για να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση της Κίνας με το να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές.

Πολλοί Κινέζοι έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αυτή.

«Δεν είναι καλά στο μυαλό τους» γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που…συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

TO BHMA

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 21st, 2013 at 16:28 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply