Ελληνας κατηγορείται για κλοπή έργου του ΝταλίΈνας Έλληνας κατηγορείται για την κλοπή πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης. Ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου από την Αθήνα προσπάθησε αργότερα να επιστρέψει ανώνυμα το έργο τέχνης, όταν διαπίστωσε πανικόβλητος ότι τον είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας. Ο Ισταυρίογλου άφησε επίσης δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία διευκόλυναν τους ντετέκτιβ της αστυνομίας να ανακαλύψουν τα ίχνη του.

Η κλοπή είχε γίνει το τελευταίο καλοκαίρι και σύμφωνα με τη δικογραφία ο Ισταυρίογλου κατευθύνθηκε με τον πίνακα προς την Πέμπτη Λεωφόρο «φοβισμένος και χωρίς να μπορεί να πιστέψει τη χαζομάρα, που διέπραξε».

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι ο Έλληνας έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» υπό το φως της ημέρας. Μετά την αποκαθήλωση του έργου τέχνης από τον τοίχο, το έβαλε σε μία τσάντα για ψώνια και επέστρεψε με το αεροπλάνο στην Αθήνα.

Οι Αρχές χαρακτήρισαν «σουρεαλιστικές» τις σκηνές, στις οποίες φαίνεται να κατεβάζει ένας κλέφτης μέσα στο φως της ημέρας τον πίνακα από τον τοίχο και να τον βάζει σε μία τσάντα για ψώνια, ενώ παράλληλα καταγράφεται συνεχώς από τις κάμερες ασφαλείας.

Μόλις διαπίστωσε η αμερικανική αστυνομία την ταυτότητα του δράστη, διένειμε φωτογραφίες του σε όλον τον κόσμο και ο Ισταυρίογλου έβγαλε τον πίνακα αξίας 150.000 δολαρίων από το κάδρο του και τον τοποθέτησε σε ένα μακρόστενο ρολό για αφίσες. Ακολούθως τον ταχυδρόμησε στη Νέα Υόρκη, χωρίς να σημειώσει διεύθυνση αποστολέα.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν στο δέμα ένα δακτυλικό αποτύπωμα του Αθηναίου, το οποίο ταυτοποίησαν με ένα δεύτερο σε μπουκάλι με χυμό, που είχε αγοράσει επώνυμα τον προηγούμενο χρόνο σε κατάστημα τροφίμων της Νέας Υόρκης.

Ένας ανακριτής υποδύθηκε τον ιδιοκτήτη της γκαλερί και έπεισε τον δράστη της κλοπής να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση…συμβούλου! Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Τζον Κένεντι συνελήφθη από άνδρες της αμερικανικής αστυνομίας.

Ο Ισταυρίογλου δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.