Ληστεία μαμούθ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη. Οκτώ κουκουλοφόροι, με καταδρομική επιχείρηση, έκλεψαν τα διαμάντια αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων και εξαφανίστηκαν!

Και όλα αυτά χωρίς να πέσει πυροβολισμός, χωρίς να ανοίξει μύτη!

Θυμίζει περισσότερο σενάριο ταινίας! Όλα έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δράστες άνοιξαν μια τρύπα σε φράχτη του αεροδρομίου και τη στιγμή που γινόταν η μεταφορά των διαμαντιών από το φορτηγό της εταιρίας Brinks σε ελβετικό αεροσκάφος, μεταδίδει το BBC.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και ήταν καλά οπλισμένοι, είπε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, Ανία Μπίνενς. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά (σε 11 σύμφωνα με το BBC), το βράδυ της Δευτέρας και οι κλέφτες διέφυγαν με δυο οχήματα.

Και αφού έκλεψαν τα διαμάντια, αξίας 50 εκατ. ευρώ, διέφυγαν από την ίδια… τρύπα στο φράχτη.

Αργότερα, η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, εγκαταλελειμμένο και καμένο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες διαμαντιών σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, που επικαλείται ανώνυμη πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Newsit.gr, τα διαμάντια μεταφέρονταν από την Αμβέρσα στη Ζυρίχη.

Η Αμβέρσα είναι το παγκόσμιο κέντρο εμπορίας διαμαντιών. Εκτιμάται ότι καθημερινά γίνονται συναλλαγές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.