Με αφορμή την μη ειδησεογραφική κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ

http://img.protothema.gr/6FFE3F5298C19B4196F773CCF7C00FDB.jpgΠόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την σημερινή απεργία των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων να επιμείνουν στην κήρυξη απεργίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε:

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Εντωμεταξύ λίγο νωρίτερα, αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έλαβε την οριστική απόφασή του για 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τρίτης (19/2) μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης (20/2).

Η απόφαση είχε παρθεί από την περασμένη Παρασκευή (15/2), όμως το απόγευμα της Δευτέρας (18/2) υπήρξαν σκέψεις για μετάθεση της απεργίας κατά μία ημέρα. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 6 το πρωί αύριο Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ΟΤΑ, Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Δημοτικά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου, περιοδικά, site)».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την απεργία

Η ΕΡΤ προσέφυγε κατά της απόφασης στη δικαιοσύνη, η εκδίκαση θα γίνει το πρωί της Τρίτης και απ’ την εξέλιξη της θα εξαρτηθούν πολλά. Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:

«Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και παρά την αγωγή που κατέθεσε η Διοίκηση της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ για να κριθεί παράνομη και η απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία πανελλαδικά σε όλα τα ΜΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ διευκρινίζει ότι η απεργία αρχίζει κανονικά στις 6 το πρωί της Τρίτης 19-02-2013 και τερματίζεται στις 6 το πρωί της Τετάρτης 20-02-2013. Την Τρίτη στις 9 π.μ. εκδικάζεται η αγωγή της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.