Ποιοι είναι ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης – Πούλος και ο 22χρονος Αργύρης Ντάλιος
http://img.protothema.gr/871775F9A666DF6CB5544331300042EC.jpgΠεπεισμένοι είναι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ότι οι δύο καταζητούμενοι φοιτητές έχουν βρει καταφύγιο στην Αθήνα και για το λόγο αυτό δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες τους προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις περιοχές στις οποίες κινούνται. Αμέσως μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης που η Αστυνομία εκτιμά ότι συμμετείχαν και οι δύο φοιτητές, διέφυγαν με το κλεμμένο τζιπ του οδοντιάτρου και λούφαξαν στην Αθήνα. Συνεπώς, το διαμέρισμα θα αποτελεί μια, ίσως και την κεντρική γιάφκα, της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι το κλεμμένο τζιπ του γιατρού μάρκας Toyota που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, δεν έχει βρεθεί πουθενά παρά τις έρευνες σε όλη την Ελλάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες εγκαταλείπουν καίγοντας το αυτοκίνητο καθώς είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν με ένα κλεμμένο όχημα που γνωρίζει η Αστυνομία. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι να το έχουν κλείσει σε κάποιο γκαράζ μέχρι να βρεθεί η ευκαιρία να το ξεφορτωθούν.

Εκτός από τους δύο καταζητούμενους, η Αντιτρομοκρατική αναζητεί έναν ακόμη άνδρα και δύο γυναίκες, τουλάχιστον τρία διαμερίσματα γιάφκες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δυτική Μακεδονία, καλάζνικοφ, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και τα χιλιάδες ευρώ που απαλλοτρίωσαν από δύο επιβεβαιωμένες ληστείες και τέσσερις ακόμη πιθανές στην κεντρική Ελλάδα.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στο Παγκράτι που νοίκιασε το Δεκέμβριο ο Νίκος Ρωμανός, οι έρευνες επικεντρώνονται στις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν συχνά τον πιτσιρικά των Πυρήνων παρέα με μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα. Το μελαχρινό κορίτσι αυτό δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περίπτωση και η εικόνα της δεν ταιριάζει με αυτή της γυναίκας που πήρε μέρος στις ληστείες σε Φλώρινα και Κοζάνη και στα «χτυπήματα» σε MALL και στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. «Οι κάμερες έχουν καταγράψει μια νεαρή κοπέλα αδύνατη γύρω στο 1 και 60 ύψος. Σίγουρα δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της με αυτά που μας δίνουν οι μάρτυρες στο Παγκράτι. Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ψηλόλιγνη ήταν απλώς φίλη του Ρωμανού και τίποτα παραπάνω…» τονίζει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

http://img.protothema.gr/871775F9A666DF6CB5544331300042EC.jpg

Το προφίλ
Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής επισκέφθηκαν τα σπίτια του 23χρονου Φοίβου Χαρίση – Πούλου και του 22χρονου Αργύρη Ντάλιου, όμως αυτοί έχουν καιρό που έχουν εξαφανισθεί καθώς μαζί με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα της Συνομωσίας με έδρα το Βόλο. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από το γεγονός ότι κατηγορούνται για συμμετοχή στη ληστεία της Κοζάνης αλλά και τη ληστρική επιδρομή στο Φιλώτα Φλώρινας όλα δείχνουν πως είχαν συμμετοχή και στην επίθεση με βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ίχνη των δύο νεαρών ηλικίας 22 και 23 ετών, όταν λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται ύποπτα με ένα νοικιασμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο και σταμάτησαν για έλεγχο. Μάλιστα, διαπληκτίστηκαν φραστικά με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα όμως στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ληστεία.

Ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης – Πούλος είναι γιος του γνωστού συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση, αντιπροέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Η μητέρα του Ουρανία Πούλου, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε δήμο της Ανατολικής Αττικής. Ο 22χρονος Αργύρης Ντάλιος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού του στρατού ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας.

«Πηγή» της Κατεχάκη επισημαίνει πως οι δύο καταζητούμενοι μπήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και το 2010, μετά τη σύλληψη των πρώτων πυρήνων δραστηριοποιήθηκαν στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης. Ο ένας από τους δύο, ήταν πρόσωπο γνωστό στους αστυνομικούς όμως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.