Μέχρι και οι λαϊκές θα απεργήσουν…

http://img.protothema.gr/F595C26865D54D842005BB41EC06117D.jpg

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν την Τετάρτη οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο και τις τράπεζες λόγω της 24ωρης πανελλαδική απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη διασφάλιση δημοκρατικών , εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα στα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
-Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα κινηθούν κανονικά (λόγω επίταξης).
-Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον προαστιακό καθώς και τα πλοία (ΠΝΟ)θα λάβουν μέρος με 24ωρη απεργία.
-Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο. Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού.
-Σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00 λόγω γενικής συνέλευσης.

Τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 πμ . Στις ομιλίες του οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα αντιδράσουν με ένα ηχηρό « όχι» στις αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου που έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση. Το ΠΑΜΕ οργανώνει τη δική του, ξεχωριστή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία της Τετάρτης επίσης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο(καθηγητές, δάσκαλοι, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κα), στις ΔΕΚΟ(ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ κα) , στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, την Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, μια μέρα πριν από την γενική απεργία.

Στην απεργία της Τετάρτης, θα λειτουργήσουν κανονικά τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα και ο Προαστιακός, και δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι εξής:
Οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

•Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
• Οι εφοριακοί
• Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές
• Οι ναυτικοί έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ
• Οι πωλητές λαϊκών αγορών
• Οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι
• Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Κλειστές και οι λαϊκές αγορές την Τετάρτη
Με απόφαση των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών οι όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
Παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τους, θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης «να υποβαθμίσει τον υφιστάμενο Οργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και να παραχωρήσει στους δήμους τις αρμοδιότητες του» και προτείνουν τη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού οργανισμού λαϊκών αγορών.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα μπροστά στο Υπουργείο Εμπορίου (Πλατεία Κάνιγγος στις 9:00 το πρωί).

Μαίρη Λαμπαδίτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.