Θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για εργασία - ασφάλιση - ενοποίηση ΟργανισμώνΜέτρα για την πάταξη της παραβατικότητας στην χορήγηση των συντάξεων (σύστημα Αριάδνη). Αρμοδιότητα στην Οικονομική Αστυνομία από κοινού με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

Καθιέρωση ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αύξηση του εργόσημου κατά 10%. Συνταξιοδότηση των αγροτών με 40 έτη στα 62. Αυστηρότατες ποινές (ιδιώνυμο) στους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων με παραβατικές συμπεριφορές. Η ένταξη στον ΟΑΕΔ των προγραμμάτων που υλοποιούσαν – μέχρι πρότινος – οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Αυτές είναι ορισμένες από δεκάδες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εντός της εβδομάδας πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός κ. Γ. Βρούτσης.

«Το Βήμα» παρουσιάζει το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου (72 σελίδες) με τίτλο «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

 

Παπαδής Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.