Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για εργασία – ασφάλιση – ενοποίηση Οργανισμών

Φεβρουάριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για εργασία - ασφάλιση - ενοποίηση ΟργανισμώνΜέτρα για την πάταξη της παραβατικότητας στην χορήγηση των συντάξεων (σύστημα Αριάδνη). Αρμοδιότητα στην Οικονομική Αστυνομία από κοινού με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

Καθιέρωση ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αύξηση του εργόσημου κατά 10%. Συνταξιοδότηση των αγροτών με 40 έτη στα 62. Αυστηρότατες ποινές (ιδιώνυμο) στους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων με παραβατικές συμπεριφορές. Η ένταξη στον ΟΑΕΔ των προγραμμάτων που υλοποιούσαν – μέχρι πρότινος – οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Αυτές είναι ορισμένες από δεκάδες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εντός της εβδομάδας πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός κ. Γ. Βρούτσης.

«Το Βήμα» παρουσιάζει το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου (72 σελίδες) με τίτλο «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

 

Παπαδής Κώστας

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 19th, 2013 at 22:46 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply